Lenka Fedorová Rôzne Správy

Čarovná atmosféra v Mestskom parku: Chystajte svetlonosy i strašidelné kostýmy!

Výstava tekvíc, živé postavičky a nielen to bude súčasťou skvelej atmosféry v Mestskom parku. Pozrite, čo vás ešte čaká.

Ilustračný obrázok k článku Čarovná atmosféra v Mestskom parku: Chystajte svetlonosy i strašidelné kostýmy!
Zdroj: TASR

Košický Mestský park sa na krátky čas premení na miesto plné farieb. Premiérový Festival svetlonosov mesto pripravilo pre všetkých Košičanov.

Spojenie dvoch významov

Festival Svetlonosov má spojiť jeho dva významy. Kedysi dávno sa vraj na Slovensku vyrezávali podlhovasté tekvice, ktorým ľudia vyrezali len oči, ústa a nos, aby cez ne žiarilo svetlo. Mali tak ochrániť dom pred zlými silami. Svetlonos je však považovaný aj za rozprávkovú bytosť, ktorá v tme strašila ľudí.

Cieľom festivalu je spojiť tieto dva významy do jedného a založiť tak novú tradíciu.

Centrom diania Mestský park

Premiéra festivalu začne pri fontáne v Mestskom parku. Hovorkyňa prezradila ďalší program. „Obyvateľov mesta budú čakať aj tvorivé dielne s jesennými motívmi, vrátane priestoru pre štýlové fotografie. Od fontány potom povedie cesta pre sprievod masiek k jednotlivým súťažným stanovištiam, a možno i do pešej zóny a späť. Mestský park bude príjemne vysvietený tak, aby dodával celému parku čarovnú rozprávkovú atmosféru,“ uviedla Šnajdárová.

Okrem toho sa môžu návštevníci tešiť na tematické maľovanie na tvár, trblietavé maľovanie, fotenie s tekvicovým pozadím, živé rozprávkové postavičky, animátori v kostýmoch a zábavno-súťažné stanovišťa.

Festival sa uskutoční už 30. októbra o 14:00 hodine v Mestskom parku. Mesto návštevníkom sľubuje, že zažijú veci doposiaľ nevídané.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM