Eva Mikulová Krimi

Chceli olúpiť staršiu ženu, polícia hľadá svedka tohto činu

Vyšetrovateľ už obvinil zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva 15-ročného Romana a 23-ročnú Eriku z Košíc.

Ilustračný obrázok k článku Chceli olúpiť staršiu ženu, polícia hľadá svedka tohto činu
Zdroj: TASR

K lúpežnému prepadnutiu došlo koncom minulého týždňa na chodníku v košickej mestskej časti Juh.

„Mladší z obvinených pod zámienkou vypýtal cigaretu od okoloidúcej ženy (59). Tá mu však cigaretu odmietla dať. K poškodenej žene pristúpila 23-ročná Erika, ktorá sa jej snažila vytrhnúť kabelku prevesenú cez rameno. Keď sa poškodená žena bránila a kričala o pomoc, mladší z obvinených jej prekryl rukou ústa,“ informovala nás krajská policajná hovorkyňa Jana Mesárová.

V tom čase išiel okolo pán, ktorý na páchateľov zakričal, aby dali žene pokoj. Tí sa zľakli, prestali útočiť a dali sa na útek, no bez lupu.

Ďaleko však neušli, pretože obeť lúpeže okamžite udalosť oznámila na linku 158. Polícia začala ihneď konať. Vyslané policajné hliadky podozrivé osoby vypátrali do pár minút.

„Poškodenej žene nespôsobili žiadne zranenia, ani žiadnu materiálnu škodu. Obvinenej žene v prípade dokázania viny za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov, mladistvému sa trestná sadzba znižuje na polovicu,“ dodáva J. Mesárová.

Polícia žiada svedka, ktorý v tom čase prechádzal okolo a videl priebeh udalosti, aby sa prihlásil na ktoromkoľvek útvare Policajného zboru, alebo kontaktoval políciu na známom bezplatnom čísle 158 alebo zanechal súkromnú správu na oficiálnej stránke na Facebooku.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM