Veronika Hunyadiová Správy

Chcete potešiť svoju polovičku? TIPY na valentínsku romantiku v Košiciach

Zmarila pandémia vaše plány na Valentína? Máme pre vás tipy, ako ho stráviť s vašou polovičkou.

Ilustračný obrázok k článku Chcete potešiť svoju polovičku? TIPY na valentínsku romantiku v Košiciach
Zdroj: TASR

Sviatok sv. Valentína je pre mnohých výnimočným dňom a chcú ho prežiť romanticky so svojou polovičku. Tento rok je ešte o niečp výnimočnejší a výrazne ho ovplyvnila pandémia a platné opatrenia. Večera v reštaurácii, pozvanie do kina či na kávu v tejto dobe nie je možné, a tak treba porozmýšľať nad alternatívami.

Prinášame vám niekoľko tipy ako môžete stráviť Valentína v okolitej prírode či v meste.

Výhľad na Košice

Najkrajší výhľad na mesto ponúka vrch Heringeš v katastri Vyšného Opátskeho. Po krátkej prechádzke vás budú čakať Košice ako na dlani. Dostanete sa tam od gymnázia cez Hájnickú ulicu a záhradkársku osadu. Kratšia trasa vedie od autobusovej zastávky Heringeš po poľnej ceste.

Vyhliadková veža Hradová je síce zatvorená, no krásny výhľad ponúka aj vyhliadková lávka, ktorá sa nachádza iba kúsok od veže. Okrem pekného výhľadu si užijete aj prechádzku v prírode a môžete obdivovať zvyšky Košického hradu.

Prechádzka v parku

Za romantikou nemusíte chodiť ďaleko a svoju polovičku môžete vytiahnuť aj do centra mesta. Mestský park ponúka svojou rozlohou a množstvom chodníčkov ideálne miesto na romantické prechádzky vo dvojici. Keď budete z parku odchádzať môžete na Moste lásky pri Jakabovom paláci umiestniť zámok ako symbol vašej lásky.

Pekné prechádzky len kúsok od centra mesta ponúka aj Hlavná ulica, park na Moyzesovej či park na Komenského ulici. Ak chcete zároveň spoznať nové miesto, vyrazte do rozsiahleho Barčianskeho parku.

Aktívny oddych

Ak patríte k aktívnym dvojiciam a bavia vás zimné športy, môžete si obuť korčule a vyraziť na zamrznutý Mlynský náhon. Pre fanúšikov bežeckého lyžovania sú k dispozícii trate v Kavečanoch, Furčianskom lesoparku a najnovšia aj v areáli na Aničke.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM