Šport

Cibulková po prehre s Erakovičovou: "Nepodržal ma servis"

Slovenská tenistka Dominika Cibulková neobháji vlaňajšie štvrťfinále na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. Nasadená šestnástka prekvapujúco prehrala v 2. kole dvojhry s Novozélanďankou Marinou Erakovičovou v troch setoch 2:6, 6:2 a 4:6. Zápas dvakrát prerušili pre dážď.

Ilustračný obrázok k článku Cibulková po prehre s Erakovičovou: "Nepodržal ma servis"
Zdroj: TASR

Erakovičová na parížskej antuke odplatila Cibulkovej dve prehry z hardových turnajov v Carlsbade a Stanforde. V 3. kole narazí na nasadenú sedemnástku Američanku Sloane Stephensovú. Slovenská jednotka neobháji 500 bodov z vlaňajška, čo bude znamenať pokles vo svetovom rebríčku. Jej grandslamovým maximom zostáva semifinále Roland Garros z roku 2009.

Cibulkovej nevyšiel začiatok zápasu s Erakovičovou, keď v druhom geme stratila podanie, hoci viedla 40:0 a Novozélanďanka sa po potvrdení brejku ujala vedenia 3:0. Erakovičová ťažila z kvalitného podania a forhendu, mala navrch v dlhých krosových výmenách a po ďalšom brejku v ôsmom geme získala úvodný set vo svoj prospech. Za začiatku druhého dejstva Cibulková zvýšila agresivitu, začala hrať Erakovičovej viac do bekhendu a po rýchlom brejku sa ujala vedenia 2:0.

Za stavu 3:2 zápas prerušili pre dážď. Po návrate na dvorec Cibulková pokračovala v zlepšenom výkone, získala tri gemy v rade a vynútila si tretí set. Vzápätí sa na dvorci opäť objavili dažďové kvapky a obe hráčky zamierili do šatne. V treťom sete mala Cibulková dvakrát brejk k dobru, Erakovičová však vždy zakontrovala, otočila z 1:2 na 5:2 a v ôsmom geme mala pri podaní Cibulkovej k dispozícii mečbal. Slovenka odvrátila hrozbu straty zápasu, znížila na 4:5, no Erakovičová predviedla v desiatom geme za stavu 30:30 dva skvelé returny a zabezpečila si postup do 3. kola.

Cibulková bola po prehre s Erakovičovou smutná. „Je to pre mňa veľké sklamanie, že sa s Roland Garros lúčim tak skoro. Erakovičová hrala dnes veľmi dobre a v prvom sete ma zaskočila. Robila minimum nevynútených chýb, dokázala si vytvárať tlak z forhendu. Po skončení úvodného dejstva som si odskočila na toaletu a povedala som si, že musím hrať agresívnejšie a dávať jej to viac po čiarach. Môj výkon rapídne stúpol a v druhom sete som hrala výborný tenis. Veľká škoda, že zápas po druhý raz prerušili pre dážď, no bolo to rovnaké pre obe. Na začiatku tretieho setu som mala dvakrát brejk k dobru, nepodržal ma však servis. Odišlo mi prvé podanie a Erakovičová to vďaka agresívnym returnom využila,“ povedala v konferenčnom hovore so slovenskými médiami Cibulková, ktorú vo štvrtok ešte čakalo 1. kolo štvorhry po boku Češky Barbory Záhlavovej Strýcovej. Pomaly už začína myslieť na trávnatú časť sezóny. „Nečakala som, že v Paríži vypadnem už v 2. kole. Pred Wimbledonom určite budem hrať v Eastbourne a uvidíme, či sa s trénerom Maťom Liptákom rozhodneme absolvovať ešte jeden turnaj.“

ženy – dvojhra – 2. kolo:

Marina Erakovičová (N. Zél.) – Dominika CIBULKOVÁ (16-SR) 6:2, 2:6, 6:4

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM