Eva Mikulová Správy

Čo majú spoločné Košice a Ľubľana?, FOTO

Košice sa chcú stať Europskym hlavným zeleným mestom a pomôcť im v tom má i slovinská metropola, ktorá už zelený titul mala.

Ilustračný obrázok k článku Čo majú spoločné Košice a Ľubľana?, FOTO
15
Galéria
Foto: Adam Stečák / Zdroj: Dnes24.sk

Medzi Košicami a Slovinskou metropolou bolo podpísané memorandum za účelom poskytnutia asistencie pri príprave projektu Európske hlavné zelené mesto. Memorandum podpísal námestník primátora Marcel Giboda v Ľubľane s predstaviteľmi slovinského mesta.

Vízie a udržateľnosť

Dohoda je zameraná na podporu environmentálnej spolupráce medzi mestom Ľubľana, Európskym hlavným zeleným mestom 2016 a mestom Košice, ktoré kandiduje o titul Európske hlavné zelené mesto 2023.

V rámci tejto oblasti by sa Košice v spolupráci s Ľubľanou radi dostali aj do skupiny 100 európskych miest, ktoré sa chcú uchádzať o inovatívne projekty v rámci iniciatívy Horizon Europe Európskej komisie.

Aj mesto Košice má čo ponúknuť Slovinskej metropole, sú to skúsenosti a asistencia pri implementácii projektu Európske hlavné mesto kultúry.

Táto dohoda sa zameriava na podporu spolupráce v oblasti kultúry, obzvlášť navrhovaním spoločných kultúrných projektov pre Košice – Európske hlavné mesto kultúry 2013 a Ľubľana – kandidát na Európske hlavné mesto kultúry 2025.

Vznikajúce vízie mesta s odbornými strategickými a analytickými materiálmi podporujú transformáciu Košíc z mesta ťažkého priemyslu na mesto nových a udržateľných ekonomických odvetví.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM