Veronika Hunyadiová Rôzne

Čo najviac zaujalo Košičanov? TOP témy, ktoré bodovali v roku 2021

Záver roka býva časom na bilancovanie. Pozreli sme sa na najčítanejšie články na našom webe za posledných 12 mesiacov.

Ilustračný obrázok k článku Čo najviac zaujalo Košičanov? TOP témy, ktoré bodovali v roku 2021
Zdroj: OD Urban , Dnes24.sk

Nové pravidlá v obchodoch

Akonáhle začal na Slovensku platiť COVID automat, stal sa okamžite ústrednou témou. Najmä vtedy, keď sa menili jeho farby a sprísňovali pravidlá. Čierna farba znamenala aj obmedzenia pre neočkovaných ľudí, ktorí mohli chodiť len do tzv. esenciálnych obchodov. Zaspomínať si na pravidlá môžete v TOMTO článku.

Náhrada za vianočné trhy

Vianočné trhy sa v Košiciach ani tento rok kvôli pandémii zrušené. Na trhovisku na Dominikánskom námestí ale vzniklo vianočné mestečko. Osvetlenie, vianočný tovar a okolité podniky s ponukou horúcich nápojov sa stali dokonalou náhradou tradičných stánkov na Hlavnej. Článok s galériou nájdete TU.

Hlavná počas lockdownu

Napriek tomu, že počas decembra platil na Slovensku lockdown a zákaz vychádzania, ulice Košíc tomu vôbec nenasvedčovali. Najmä v podvečerných hodinách bolo v centre mesta veselo. Ľudia si napriek zrušeným trhom užívali vianočnú atmosféru, popíjali a rozprávali sa pred reštauráciami a kaviarňami. Celý článok s fotkami a videom nájdete TU.

Deň voľna vďaka pápežovi

Veľkou udalosťou bola tento rok návšteva pápeža Františka v Košiciach. Príchod svätého otca sprevádzali zložité prípravy, obmedzenia v doprave aj MHD. Potešili sa tomu najmä žiaci a študenti, ktorí sa v ten deň nemuseli učiť a dostali deň voľna. Článok nájdete TU.

Lovci lebiek úradovali v Košiciach

Polícii sa podarilo v Košiciach vypátrať muža, ktorý nenastúpil na výkon trestu. Muž sa sofistikovane skrýval v byte, ktorý zabezpečil mrežami a všade mal kamery. Ani to mu ale nepomohlo, a polícia si ho odviedla v putách. Viac o prípade čítajte TU.

Polícia baví východniarov

Košická polícia sa na sociálnej sieti vyznamenala vtipným statusom. Vo východniarčine upozornila vodičov na zlé počasie a šmykľavé cesty. Článok a celý status nájdete TU.

Montážna pena na stanici

Počas leta sa na košickej stanici objavila kuriozita. Do odpadkového koša na zastávke niekto odhodil montážnu penu, ktorá doslova vypenila. Či šlo o úmysel alebo niekoho nezodpovednosť nevedno, pohľad na vypenený kôš ale rozhodne zaujal. Viac čítajte TU.

Otvorenie OD Urban

V budove na rohu Hlavnej už desaťročia funguje ako obchodný dom. Po K-Markte, Priori a Tescu v nej tento rok po niekoľkoročnej rozsiahlej rekonštrukcii otvorili obchodný dom Urban. Aj keď sa interiér zmenil na nepoznanie, ikonická fasáda zostala zachovaná. Viac nájdete v článku TU.

Výhody pre očkovaných

Košický samosprávny kraj (KSK) spustil benefitný systém pre očkovaných. Vybrané obchody, reštaurácie a ďalšie prevádzky ponúkajú po predložení potvrdia o očkovaní zákazníkom zľavu alebo tovar navyše. Viac v článku TU.

Nákupy počas čierneho týždňa

Okres Košice bol niekoľko týždňov v čiernej farbe, čo znamenalo prísne opatrenia a rôzne obmedzenia. Ani to ale neodradilo Košičanov od nakupovania v obchodných centrách. Ako to vyzeralo nájdete TU.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM