Lenka Fedorová Kultúra

Čo prinesie nový týždeň v Košiciach? Pestrý výber tipov ako si vychutnať voľné chvíle

Príjemný oddych vždy padne vhod. Jedným zo spôsobov ako sa zrelaxovať je vybrať sa na zaujímavú akciu v meste. Nechajte sa preto inšpirovať našimi tipmi.

Ilustračný obrázok k článku Čo prinesie nový týždeň v Košiciach? Pestrý výber tipov ako si vychutnať voľné chvíle
Zdroj: TASR

NOC V ZOO

9. a 11. augusta 2016, ZOO Košice

Stráviť noc v zoologickej záhrade je pre mnohých dávkou adrenalínu, ktorá k letu určite patrí. Počuť rev zvierat či iné pútavé zvuky môže byť pre deti i mládež zážitkom na celý život. Okrem toho ich čaká nocľah v drevených stanoch, kryté ohnisko i program so sprievodcom.

OFFROAD

8. – 14. august 2016 o 15:00 a 16:30 , Košice, ZOO – Kavečany

Len vy, stáda zvierat a spoľahlivý sprievodca. Vychutnajte si jazdu safariautom. Po návrate z divočiny môžete výlet zakončiť večerou a ako darček navyše od nás dostanete balíček.

STAROMESTSKÉ KULTÚRNE LETO

11. august 2016 o 17:00, Košice

Program Staromestského leta pokračuje a už 11. augusta vás čaká Lady Jane country hudba pri Dolnej bráne na Hlavnej ulici v Košiciach.

KOŠICKÉ ŠPORTOVÉ LETO

8. – 12. augusta 2016

Chcete využiť svoj čas v období letných prázdnin športom? S Košickým športovým letom máte jedinečnú príležitosť. Košice – Juh v spolupráci s mestom Košice organizuje toto podujatie pre deti a mládež z celého mesta vo veku od 10 do 25 rokov.

LUCIA TALLOVÁ: BEFORE THE BEGINNING, AFTER THE END – VÝSTAVA

8. – 12. augusta 2016 od 11:00 – 18:00. , Kasárne Kulturpark

Mladá slovenská maliarka Lucia Tallová predstaví v Galérii Alfa svoju aktuálnu tvorbu a nové veľkoformátové maľby, ktoré pripravila špeciálne pre daný výstavný priestor. Otvorená séria pozostáva z priestorovej inštalácie objektov, koláží a akvarelov , z tušových malieb horských horizontov na papieroch, video animácií a veľkorysých plátien krajinomalieb.

FAJA

8. – 12. augusta 2016, Slovenské technické múzeum

Srdečne Vás pozývame na výstavu venovanú životnému jubileu Márie Mračnovej, rod. Faithovej, bývalej atlétke-skokanke do výšky.Okrem textovo – fotografickej časti výstava prináša cenné predmety z jej športovej a funkcionárskej kariéry.

ABSTRAKCIA

8. – 12. augusta 2016, Slovenské technické múzeum

Výtvarné začiatky Vladimíra Vajsa formovala Ľudová škola umenia v Humennom, po ktorých nasledovalo štúdium v odbore propagačná grafika na Strednej umelecko-priemyselnej škole v Košiciach. V rokoch 1984–1989 študoval na Katedre estetiky a vied o umení Univerzity Komenského v Bratislave v odbore teória a riadenie kultúry.

DESAŤ ROKOV NA BABETE PO SLOVENSKU – VESELÉ I VÁŽNE PUTOVANIA ING. JÁNA KAŠU

8. – 12. augusta 2016, Východoslovenské múzeum v Košiciach

Táto výstava je venovaná pamiatke nevšedného cestovateľa, Ing. Jána Kašu. Ten si po odchode na dôchodok zaumienil obísť na mopede značky Babetta všetky obce a sídla na Slovensku, a tak má výstava motivačný charakter.

OD IHLY PO ŠIJACÍ STROJ

8. – 12. augusta 2016, Východoslovenské múzeum v Košiciach

Zaujímajú vás dejiny krajčírov a obchodníkov? Príďte sa pozrieť na vernisáž výstavy Od Ihly po šijací stroj!

BEER GRILL CHILL

14. august 2016 o 17:00, Tabačka KulturFabrik

Nedeľný chillout poteší v príjemnej atmosfére dvora a v sprievode živých koncertov. Labužníci si prídu na svoje pri griloch, kde si môžu ugrilovať aj vlastné jedlá. Sezóna je v plnom prúde!

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24/Kamdomes­ta.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM