Zuzana Vajayová Krimi

Colníci odhalili nelegálny prevoz 841.920 kusov cigariet

Colníci Colného kriminálneho úradu (CKÚ) zachytili začiatkom februára 841.920 kusov cigariet nelegálne prevážaných v dodávke na ceste vedúcej cez obec Bohdanovce v okrese Košice.

Celkový finančný únik na cle a dani predstavuje 104.236 eur.

Nelegálna preprava cigariet spočívala v tom, že pred vozidlom naloženým s cigaretami sa ako predvoj využilo iné osobné vozidlo, ktoré malo zabezpečovať sprievod autu naloženému kontrabandom. Tieto praktiky však nezabránili colníkom zamerať sa na to správne vozidlo.

Colníci po zastavení dodávkového vozidla urobili vizuálnu obhliadku. Zistili, že sú v ňom cigarety v kartónových škatuliach, ktoré boli naložené približne do polovice ložnej plochy vozidla. V tomto prípade si páchateľ nedal námahu ukrývať nelegálne prepravovaný tovar. Vo vozidle bolo 841.920 kusov cigariet, ktoré boli opatrené kontrolnou známkou Moldavskej republiky. To sa podľa zákonných podmienok označovania spotrebiteľských balení cigariet na Slovensku považuje za neoznačené spotrebiteľské balenia cigariet.

Vyšetrovateľ colnej správy vzniesol voči vodičovi dodávky obvinenie pre prečin porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru podľa § 279 ods.1,2 Tres­tného zákona.

TASR informovala dnes hovorkyňa generálneho riaditeľa Colného riaditeľstva SR a CKÚ Miroslava Slemenská.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM