Veronika Hunyadiová Správy

Covid stopol plánované operácie. Ktoré košické nemocnice ich už OBNOVILI?

Košické nemocnice obnovujú plánované operácie, ktoré museli kvôli pandémii koronavírusu odložiť.

Ilustračný obrázok k článku Covid stopol plánované operácie. Ktoré košické nemocnice ich už OBNOVILI?
Zdroj: TASR

Nemocnica v košickej Šaci opätovne spúšťa plánované hospitalizácie a operácie, ktoré boli pre pandémiu pozastavené od jesene 2021. Informovala o tom Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica patrí.

Obmedzili testovanie aj očkovanie

Vzhľadom na epidemickú situáciu zdravotnícke zariadenie naďalej žiada pacientov, návštevníkov a sprevádzajúce osoby vstupujúce do objektov nemocnice, aby sa riadili informáciami zverejnenými na oficiálnych informačných kanáloch nemocnice a rešpektovali pokyny službukonajúceho personálu.

Nemocnica zároveň v mobilnom odbernom mieste (MOM) zastavila antigénové testovanie za manipulačný poplatok päť eur. Testovanie ale bude realizované v MOM PCR na základe výmenného lístka bez úhrady v čase jeho otváracích hodín, od pondelka do piatka od 7.30 do 9.30 hod. Pre nízky záujem o očkovanie je vakcinačné centrum v priestoroch Polikliniky VA U. S. Steel Košice v prevádzke len jeden deň v týždni, v piatok od 7.00 do 11.00 hod.

Ďalší súkromných poskytovateľ, Železničná nemocnica v Košiciach, poskytuje zdravotnú starostlivosť v štandardnom režime.

Aj v novej nemocnici

Aj Univerzitná nemocnica L. Pasteura v areáli na Triede SNP 1 obnovila prevádzku v plnom režime, vrátane plánovaných operácií. Pred hospitalizáciou UNLP požaduje, v prípade plánovanej hospitalizácie, aby pacient predložil negatívny výsledok PCR testu na COVID-19, nie starší ako 72 hodín.

Žiadanku na PCR test vystavia pacientovi na pracovisku, ktoré objednáva pacienta na operáciu a v MOM na Ipeľskej a Rastislavovej ho otestujú zdarma. O prípadnom vykonaní antigénového testu krátko pred alebo po prijatí pacienta na oddelenie rozhodne lekár. PCR a antigénové testovanie pre samoplatcov je k dispozícii aj naďalej. Viac informácií o testoch nájdete TU.

V nemocnici na Rastislavovej ulici väčšina medicínskych pracovísk naďalej funguje v covidovom režime. Do štandardného režimu sa na Rastislavovej vrátili tieto pracoviská: Klinika stomatológie a maxilofaciálnej chirurgie, Oddelenie plastickej rekonštrukčnej a estetickej chirurgie a Očné oddelenie.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM