Správy

Deň narcisov Košiciach: Ukázali sme srdce a do pokladníčiek nahádzali okolo 51 000 €

Prvý neoficiálny výnos zbierky Dňa narcisov za Košice predstavuje sumu približne 51 000 eur. Išlo už o 18. ročník akcie, ktorá si dáva za cieľ získať financie na boj proti rakovine. Celková suma vyzbieraných peňazí bude známa do dvoch týždňov.

Ilustračný obrázok k článku Deň narcisov Košiciach: Ukázali sme srdce a do pokladníčiek nahádzali okolo 51 000 €
Zdroj: TASR

Už 18. ročník verejno-prospešnej finančnej zbierky Deň narcisov, organizovaný Ligou proti rakovine, sa uskutočnil v piatok 11. apríla. „Ak ste v priebehu dňa prijali od niektorého z takmer 16 000 dobrovoľní­kov v uliciach slovenských miest a obcí narcis, symbol zbierky, alebo ste prispeli prostredníctvom SMS či inou formou, tak ste nielen finančne, ale i morálne podporili onkologických pacientov,“ poznamenala Sedrovišová z Ligy proti rakovine (LPR).

Finálny výsledok zbierky bude podľa nej známy približne do dvoch týždňov od jej konania, vzhľadom na potrebu sústrediť čiastkové výsledky od 729 spoluorga­nizátorov na celom Slovensku. Generálna rada Ligy proti rakovine následne rozhodne o jeho použití počas roka.

„Časť výnosu bude ponechaná na uspokojenie žiadostí, ktoré Liga proti rakovine dostala do konca marca od nemocníc, výskumných pracovísk, hospicov či menších pacientskych organizácií. Druhá časť výnosu bude ponechaná na financovanie programov a projektov tak pre onkologických pacientov a ich rodiny, ako aj pre zdravú populácia v rámci preventívnych a vzdelávacích aktivít,“ vysvetlila.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM