Eva Mikulová Správy

Detská železnica chytila po korone druhý dych, odvezie vás i do nočného kina, FOTO

Vlaky rozbehli už začiatkom mája a cez leto spolupracujú i s kinom Úsmev. Na železnici sa okrem slovenčiny ozýva i čeština.

Ilustračný obrázok k článku Detská železnica chytila po korone druhý dych, odvezie vás i do nočného kina, FOTO
7
Galéria

Kríza spojená s koronavírusom sa dotkla i prevádzky na Detskej železnici. Ako však hovorí riaditeľ OZ Detská železnica Ľubomír Lehotský, tak sú už z najhoršieho von­ku.

„Rozbiehali sme sa pomaly, pretože zo začiatku bolo vidieť opatrnosť ľudí a veľmi nám tiež vypadli školské výlety v júni. Ale neprialo nám ani počasie. Začiatok prázdnin už bol uspokojivý aj keď si uvedomujeme, že stratené týždne už nedobehneme.“

Obľúbené sú križujúce vlaky

„Ľudia sa už rozcestovali a cez týždeň vozíme plnšie vlaky ako cez víkend v máji. Prichádzajú ku nám ľudia z celého Slovenska a veľa turistov prichádza i z Čiech aj z Poľska, čo nás tiež veľmi teší,“ dodáva Ľ. Lehotský.

Momentálne je veľmi obľúbená novinka, ktorú vyskúšali už minulú sezónu ale teraz ju už zaradili do pravidelného cestovného poriadku.

„Každú nedeľu máme posilnené križujúce vlaky, čo funguje tak ako pred 30 rokmi. Jeden vlak vyrazí z Alpinky, druhý zo stanice z Čermeľa a ľuďom sa to veľmi páči, pretože sa opäť v tej strednej stanici Vpred vlaky míňajú. Ľudia si mávajú, deti sa tešia a je to i veľmi fotogenické.“

Kultúra na koľajniciach

Mnohé kultúrne akcie museli zrušiť, pretože nevedeli aká bude situácia. Potešili však milovníkov dobrých filmov. „Funguje nočné kino v spolupráci s kinom Úsmev, ktoré premieta počas celých prázdnin. Najbližšie už túto sobotu 25. júla a diváci uvidia film Zrodila sa hviezda. Funguje to tak, že večerný vláčik vás odvezie na Alpinku a tam sú už pripravené gaučovky, deky, sedadlá, lavičky a tak si ľudia vychutnajú filmový zážitok v netradičnej atmosfére. Samozrejme, po skončení premietania ich odvezieme späť,“ pozýva Ľ. Lehotský.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM