Alexandra Kolínská Správy

Do Košíc začnú jazdiť žlté vlaky: Pozrite, aké vybavenie na pasažierov čaká!

Spoločnosť Student Agency už o pár mesiacov postaví na slovenské železnice svoje súpravy RegioJet. Pripravený majú už aj cestovný poriadok a premávať budú až do Košíc. Aké vybavenie nájdeme pri cestovaní do alebo z metropoly východu v žltých vlakoch?

Ilustračný obrázok k článku Do Košíc začnú jazdiť žlté vlaky: Pozrite, aké vybavenie na pasažierov čaká!
Zdroj: Dnes24.sk

Od decembra k nám začnú premávať nové súpravy od spoločnosti RegioJet. Trasu z Bratislavy do Košíc by mali žlté vlaky zvládnuť za 4 hodín a 53 minút.

Vybavenie vlakov

A čo na ľudí vlastne vo vlakoch čaká? V štandardnej výbave týchto žltých vlakov je plne klimatizované prostredie, prípojka k 230V, pripojenie k internetu – zadarmo, uzavretý systém toaliet, možnosť voľby medzi veľkopriestorovým usporiadaním typu lietadlo a oddielmi pre 4–6 cestujúcich, maximálny priestor s kapacitou vozňov 48 miest na sedenie.

Náklady na cestovanie

RegioJet má v súčasnosti oveľa nižšie náklady spojené s prevádzkou vlakov. Ak štát nariadi zľavu 50% alebo dokonca 100% pre študentov a dôchodcov musia zľavu poskytnúť aj pre komerčných dopravcov, čo RegioJet na trase Bratislava – Košice od decembra bude. Súkromná dopravca počíta s tým, že konkurencia na železnici na trase Bratislava – Žilina – Košice prinesie výrazné zníženie cestovného.

„RegioJet je pripravený voziť žiakov, študentov a dôchodcov vo svojich žltých vlakoch za symbolickú cenu, no podľa legislatívy EÚ si však budeme prípadne pre túto sociálnu skupinu uplatňovať cestovných náhrad od štátu. Aktuálne RegioJet rokuje s Ministerstvom dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Slovenska o prípadnom uplatňovaní náhrady cestovneho za túto sociálnu skupinu,“ povedala reklamná manažérka Student Agency Petra Nováková.

Foto: Student Agency

Na trase do Košíc pribudnú žlté vlaky, ako to v nich vyzerá?
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM