Správy

Do staromestskej zbierky sa zapojili STOVKY ľudí: Na Ukrajinu odišli plné autá

Charitatívnu zbierku na pomoc Ukrajine spustila v sobotu košická mestská časť Staré Mesto. Až do odvolania bude hmotná zbierka aj v košickom Kulturparku.

Ilustračný obrázok k článku Do staromestskej zbierky sa zapojili STOVKY ľudí: Na Ukrajinu odišli plné autá
Zdroj: Facebook.com/MČ Košice Staré Mesto

Zbierku na pomoc obyvateľom Ukrajiny prišli v prvý deň prišli podporiť stovky ľudí. Centrum SOS pre Ukrajinu je zriadené v sobášnej sieni na staromestskej radnici (Hviezdoslavova 7, vchod zboku z parkoviska). Informovala o tom hovorkyňa mestskej časti Renáta Némethová.

Plné vozidlá

Na Ukrajinu odišiel v sobotu plný kamión z firmy prevádzkovateľa siete potravín a potrebné veci rozviezli ďalšie plne naložené vozidlá. Ako spresnila mestská časť, potrebnú sú trvanlivé potravy (mlieko, džúsy, cestoviny, ryža, oleje, konzervy, plienky a hygienické potreby) a šatstvo už nosiť netreba.

V nedeľu (27. 2.) zbierka pokračuje od 9.00 do 18.00 hod.

Zbierka sa koná v spolupráci s poradcom premiéra vlády SR pre Ukrajinu Eduardom Burašom. „Cieľom vytvorenia centra na okamžitú pomoc našim susedom vo vojnou zmietanej Ukrajine bolo rýchlo zabezpečiť najmä dostatok trvanlivých potravín, detských plienok, teplé oblečenie, deky a hygienické potreby,“ uviedol staromestský starosta Igor Petrovčik.

Ďalšie zbierky

V nedeľu sa koná zbierka aj v mestskej časti Západ v budove miestneho úradu (Tr. SNP 39). Potrebné veci môžu záujemcovia nosiť do 15.00 hod. Mestská časť žiada aj o zásoby zdravotníckeho materiálu (obväzy, leukoplasty), zubné kefky a pasty, čaje na podporu laktácie/dojčenia, popôrodné vložky, kvôli ženám v šestonedelí ale aj krmivo pre domácich miláčikov či uzatvárateľné škatule.

Už druhý deň pokračuje aj zbierka v košickom Kulturparku, ktorá potrvá až do odvolania. Za sobotu sa vyzbieralo obrovské množstvo oblečenia a potravín. V nedeľu budú veci zbierať do 15.00 hod.

Okrem trvanlivých potravín, drogérie a hygienických potrieb môžu ľudia nosiť aj termosky, karimatky, paplóny, vankúše, spacie vaky a matrace. Z oblečenia najmä ponožky, spodná bielizeň, termo oblečenie. Potrebná je aj elektronika ako nabíjačky, predlžovacie káble, zdroje tepla a svetla, baterky či kanvice. Nosiť môžete aj zdravotnícky materiál a voľnopredajné li­eky.

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM