Michal Lendel Rôzne

Do takýchto ťažkostí sa dostala električka: Pozrite si, ako jej z problémov pomohla vetrieska...

Vyčíňanie počasia poriadne skomplikovalo dopravu v meste. Dôkazom toho sú aj problémy električky na kruhovom objazde na Moldavskej ulici. Pozrite si video, v ktorom sa pracovníci Dopravného podniku snažia dostať električku na správnu koľaj.

Ilustračný obrázok k článku Do takýchto ťažkostí sa dostala električka: Pozrite si, ako jej z problémov pomohla vetrieska...
Zdroj: TASR

Ešte v nedeľu sa na kruhovom objazde na Moldavskej ulici stala mimoriadna udalosť, pripomínajúca vykoľajenie električky. Ako nám vysvetlila hovorkyňa Dopravného podniku mesta Košice Michaela Karaffová, išlo o vidlicovú jazdu, kedy podvozky súpravy prejdú výhybkou tak, že každý z nich je na inej koľaji.

„V tomto prípade sa výhybky z dôvodu sneženia a silného vetra v otvorenom priestore kruhového objazdu silno zanášali, nepomáhalo ani ich vytápanie,“ povedala Karaffová. Vodič električky výhybku prečistil, no zrejme prejazdom vozidla sa znova zasypala, čoho dôsledkom šiel druhý podvozok na inú koľaj, ako prvý.

Našťastie vodič prechádzal daným úsekom veľmi pomaly a opatrne, po zistení vidlicovej jazdy okamžite zastal. “K zraneniu cestujúcich nedošlo, ani k ohrozeniu ich bezpečnosti. Električka stála ďalej na koľajniciach,“ uviedla hovorkyňa.

Dielenskí pracovníci električku nacúvaním vrátili do priestoru pred výhybkou. Po jej prečistení električka pokračovala na kontrolu do vozovne električiek. „Doprava na linke 6 v smere na Námestie Maratónu mieru bola zdržaná 26 minút. Za oba vypadnuté spoje linky 6 bola vyslaná náhradná autobusová doprava. Iné linky zdržané neboli,“ uzavrela Karaffová.

Foto: ilustračné

Košická električka v problémoch
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM