Lukáš Zavacký Správy

Fantastický úspech: 5 košických škôl v TOP 10 na Slovensku!

Boli zverejnené najnovšie rebríčky základných a stredných škôl na Slovensku, kde nájdeme aj košické. Ktoré a na akých miestach?

Ilustračný obrázok k článku Fantastický úspech: 5 košických škôl v TOP 10 na Slovensku!
Zdroj: TASR

Podieľala sa na nich mimovládna nezisková organizácia INEKO, ktorá podporuje ekonomické a sociálne reformy s cieľom odstraňovať prekážky dlhodobého pozitívneho vývoja slovenskej ekonomiky a spoločnosti.

Medzi základnými školami s najlepšími výsledkami žiakov na celoslovenskej úrovni sa na 3. priečke umiestnila Základná škola na Karloveskej ulici 32 v Bratislave, 2. bola Základná škola T. J. Moussona 4 v Michalovciach.

Triumfovala naša Základná škola na Krosnianskej 4 v Košiciach. V TOP 10 máme aj ďalšie zastúpenie, a to Základnú školu sv. Cyrila a Metoda na Bernolákovej 18 v Košiciach (6.) a Základnú školu na Námestí L. Novomeského 2 v Košiciach (8.)

Čítajte tiež: Najlepšie školy v Košickom kraji? Až 10 z nich bodovalo v rebríčkoch!

Rebríček stredných škôl ovládla Obchodná akadémia Milana Hodžu na ulici Martina Rázusa 1 v Trenčíne, Stredná priemyselná škola elektrotechnická na Plzenskej 1 v Prešove a Obchodná akadémia na Kukučínovej 2 v Trnave. Spomedzi gymnázií je na 3. mieste Škola pre mimoriadne nadané deti Teplická 7 v Bratislave a nasleduje Gymnázium Jura Hronca na Novohradskej 3 v Bratislave.

Vedúcu pozíciu si obhájilo Gymnázium na Poštovej 9 v Košiciach. To od metropoly východu nie je taktiež všetko. Evanjelické gymnázium na Škultétyho 10 v Košiciach je na 6. pozícii.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM