Lukáš Zavacký Správy

FOTO: Cesta na Jahodnú neprístupná aj počas sviatku. Akú obchádzku možno využiť?

Obmedzeniu v doprave sa šoféri nevyhnú ani počas štátneho sviatku. Cesta na Jahodnú bude v určitých časoch neprístupná. Ako sa bude dať dostať do metropoly východu?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Cesta na Jahodnú neprístupná aj počas sviatku. Akú obchádzku možno využiť?
10
Galéria
Zdroj: TASR

Vo výrube drevín sa bude pokračovať aj 17. novembra, kedy si celé Slovensko pripomenie Deň boja za slobodu a demokraciu. Mestské lesy Košice sa totiž pokúšajú skrátiť predpokladaný termín ukončenia činnosti (16. decembra). To však nie je jediná príčina spomenutého rozhodnutia.

„Dôvod je ten, že ide o veľmi rozsiahly objem prác, ktoré sú závislé od vývoja počasia (vietor, dážď, sneh, námraza). Preto bude štátna cesta II/547 uzavretá v čase od 8:00 do 15:00,“ informuje druhé najväčšie mesto krajiny na oficiálnej webovej stránke.

„Vodiči môžu využiť obchádzkovú trasu Margecany – Klenov – Ľubovec – Kysak – Kostoľany nad Hornádom – Košice,“ uvádza sa na rovnakom mieste ďalej. Budú ňou ale musieť prejsť tiež motoristi cestujúci do centra východu Slovenska z Košickej Belej, Opátky, Kojšova či Veľkého Folkmaru.

O výluke, ktorá sa začala 7. novembra, sme čitateľov nedávno informovali. Podrobnosti sú v nižšie uvedenom článku. Aktuálne fotografie z lokality sa nachádzajú v galérii.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM