Aktualizované Veronika Hunyadiová Krimi

FOTO a VIDEO: V Košiciach opäť horel autobus MHD

Ide už o druhý požiar autobusu košickej MHD za krátky čas.

Ilustračný obrázok k článku FOTO a VIDEO: V Košiciach opäť horel autobus MHD
3
Galéria

V pondelok ráno došlo na Bardejovskej ulici k požiaru autobusu košickej mestskej hromadnej dopravy (MHD). Ako informuje Hasičský a záchranný zbor (HaZZ) na sociálnej sieti, pri udalosti sa nikto nezranil.

Bez cestujúcich

Hasiči boli k požiaru privolaní pred 5.00 hod. „Po príchode na miesto udalosti bolo prieskumom zistené, že plamene zachvátili celú zadnú časť vozidla, pričom požiar sa nachádzal v treťom štádiu horenia. Zasahujúcim hasičom sa požiar podarilo o niekoľko minút zlikvidovať,“ uvádza HaZZ.

Podľa Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) sa v autobuse nenachádzali žiadni cestujúci, keďže sa presúval na zapojenie sa do riadnej prevádzky.

Pravdepodobne skrat

Hovorkyňa DPMK Vladimíra Petrušová pre TASR spresnila, že k udalosti došlo na križovatke Bardejovská – Popradská v smere na Luník VIII, pričom zahorelo v zadnej časti kĺbového 18-metrového CNG autobusu Citelis. „Pravdepodobne išlo o skrat elektroinštalácie, presnú príčinu vzniku však určí až ďalšie vyšetrovanie. Autobus bol vyrobený v roku 2010, od tohto roku ho aj máme v našom vozovom parku,“ povedala. Škody odhaduje vo výške približne 15.000 eur.

V dôsledku udalosti dochádzalo k meškaniu spojov v rozsahu päť až desať minút na linkách 10, 17, 32, 34 a 54. Uvedené linky premávali odklonom cez Popradskú a Michalovskú ulicu. Ide už o druhý podobný incident za poslednú dobu. V posledný februárový deň horel autobus MHD na sídlisku Nad jazerom na Bukoveckej ulici. Škodu vtedy vyčíslili na 15-tisíc eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Facebook.com/Hasiči Košice
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM