Lukáš Zavacký Kultúra

FOTO: Košický učiteľ na európskej scéne. Súťažiť bude s najlepšími ilustrátormi

O talenty v našom meste nie je núdza. Dôkazom je maliar Radoslav Repický, ktorý dáva o sebe vedieť už aj za hranicami.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Košický učiteľ na európskej scéne. Súťažiť bude s najlepšími ilustrátormi
3
Galéria
Zdroj: KSK (web.vucke.sk)

V roku 2009 ukončil štúdium na Fakulte umení Technickej univerzity v Košiciach v ateliéri profesora Rudolfa Sikoru. Okrem toho chodil aj na Školu úžitkového výtvarníctva v Košiciach, kde pôsobí aktuálne ako učiteľ. Vďaka svojim výnimočným schopnostiam sa mu nedávno podarilo dosiahnuť veľkolepý kúsok.

Dostal sa do semifinále medzinárodnej súťaže Raw Art Wrestling. Živý ilustrátorský súboj s naším zástupcom sa začne 14. januára 2017 o 12:00 hod. v priestoroch Ogilvy na Přívozní 2 v Prahe.

Predošlé kvalifikačné kolá prebiehali cez internet. Námety zadávala každých 21 dní odborná porota z oblasti reklamy, ilustrácie a grafiky, ktorá následne hotové diela zúčastnených aj hodnotila. Okruhov bolo dohromady päť. Podľa R. Repického mali surreálny charakter. Pri tvorení využíval papier, fixi a tuš.

„Na sociálnej sieti organizátori uverejňovali témy ako napríklad Zombie zoo, Black Sabath či Einsteinova zbierka motýľov. Postúpil som až v treťom kole, v ktorom som získal dostatok bodov,“ uviedol umelec. Do spomenutej ďalšej časti sa prebojovali zo 100 účastníkov 20. Desiati budú v spomenutej ďalšej časti tvoriť klasickými maliarskymi technikami, ostatní digitálne. Z oboch skupín vyjdú víťazi.

R. Repický je známy tým, že vystavoval v Nemecku, Rakúsku, Francúzku, Maďarsku, Belgicku a v Českej republike. Od roku 2012 spolupracuje s Mariánom Čekovským v jeho talkshaw.

Zdroj: Dnes24/KSK (web.vucke.sk)
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM