Krimi

FOTO: Mladý podpaľač skončil v rukách polície, zničil niekoľko áut

V košickej mestskej časti Dargovských hrdinov zhorelo za posledné týždne niekoľko osobných áut. Na svedomí ich má 19-ročný Košičan.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Mladý podpaľač skončil v rukách polície, zničil niekoľko áut
3
Galéria

V pondelok okolo 3.00 h horeli dve autá na Bielocerkevskej u­lici.

„Policajné hliadky po príchode na miesto zistili, že došlo k požiaru dvoch motorových vozidiel značky Toyota Auris a Volkswagen Sharan, i k poškodeniu sálavým teplom ďalších dvoch motorových vozidiel,“ uviedol Jaroslav Ličák z Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach.

Požiarom bola majiteľom spôsobená škoda vo výške 19 500 eur.

Hliadky pohotovostnej motorizovanej jednotky (PMJ) po príchode na miesto začali pátrať po páchateľovi. Spozorovali osobu na Hlinkovej ulici, ktorá keď zbadala policajné auto, zrýchlila krok a následne sa snažila o útek. Policajti ju dostihli a 19-ročný mladík sa napokon k činu priznal.

„Opísal, ako autá polial benzínom a podpálil, dokonca aj to, kam vyhodil zapaľovač a rukavice, ktoré pri čine použil,“ povedal Ličák s tým, že mladík sa priznal aj k podpaľačstvu spred dvoch týždňoch. Na rovnakej ulici vtedy podpálil vozidlo značky Škoda.

V prvom prípade začala polícia trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci. V druhom prípade s podozrivým vykonáva procesné úkony k začatiu trestného stíhania.

zhorené autá Košice
3
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM