Webnoviny - Rôzne

Hackeri z Anonymous sľubujú útok na hnutie 99 percent

Slovenská bunka hackerskej skupiny Anonymous v utorok večer zaútočí na webovú stránku hnutia 99%, uviedli to na svojom facebookovom konte a na YouTube.

„Vážení obyvatelia Slovenskej republiky, my sme Anonymous! 24. januára vo večerných hodinách sa uskutoční útok na stránku strany 99%,“ uviedli hackeri vo videoprehlásení.

Útok by sa mal uskutočniť v čase medzi 17:00 a 20:00 hod. Skupina Anonymous sa dlhodobo dištancuje od slovenského politického hnutia 99%, ktoré podľa hackerov vykradlo myšlienku sociálneho hnutia Occupy.

„Tento čin nesmie ostať nepotrestaný,“ sľubujú Anonymous vo videu a dodávajú: „Pravé hnutie 99% vie, že žiadna politická strana nám požadovanú zmenu neprinesie.“

Reakcia hnutia 99 percent

„Znepokojenie a znechutenie najmä mladých ľudí z politických strán, skorumpovaných politikov a jedného percenta vyvolencov, ktorí ovládajú našu krajinu, je preto pochopiteľné. Zdieľame ho spoločne a to aj napriek tomu, že prejavy tohto znechutenia sú v tejto chvíli nasmerované voči nám,“ uvádza hnutie 99% v reakcii na avizované útoky hackerov.

Odplata za vypnutie MegaUploadu

Českí a slovenskí hackeri zo skupiny Anonymous zaútočili už v pondelok na webovú stránku Českej protipirátskej únie (ČPU). Reagovali tak na podporu, ktorú ČPU vyjadrila americkým úradom pri odpojení služby MegaUpload.

Americké úrady vo štvrtok zastavili prevádzku jedného z najväčších serverov na zdieľanie súborov megaupload.com. Zároveň obvinili majiteľa z porušovania zákonov o ochrane duševného vlastníctva a zatkli sedem osôb, vrátane jedného Slováka.

Federálny súd vo Virgínii zároveň prikázal prevziať 18 domén, ktoré hongkongská firma prevádzkovala. Hackeri odpovedali útokom na webové stránky amerického ministerstva spravodlivosti justice.gov a Federálneho úradu pre vyšetrovanie fbi.gov.

Cieľom útoku známej hackerskej skupiny Anonymous sa stali i stránka vydavateľstva Universal Music a web amerického združenia pre ochranu autorských práv RIAA.org. Hackeri úradovali aj v Poľsku, kde zablokovali webové stránky prezidenta a parlamentu.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM