Veronika Hunyadiová Rôzne

Jarné prázdniny sa začali: TIPY, ako sa nenudiť v Košiciach a okolí

Žiaci na východnom Slovensku si užijú jarné prázdniny ako prví. Čo všetko môžu zažiť v Košiciach?

Ilustračný obrázok k článku Jarné prázdniny sa začali: TIPY, ako sa nenudiť v Košiciach a okolí
Zdroj: Detská železnica Košice , Facebook.com/Steelpark - Park vedy , TASR/František Iván

Ak s deťmi zostávate cez prázdniny v Košiciach, máme pre vás niekoľko tipov na rôzne aktivity. Nudiť sa vaše mladšie ani staršie ratolesti určite nebudú.

Vyrazte na korčule

Pre tých, ktorí radi trávia voľný čas aktívne, budú počas celého týždňa k dispozícii košické klziská. Bezplatná ľadová plocha v Mestskom parku je otvorená každý deň v čase od 9.00 do 20.00 hod. V pondelok, stredu a piatok (21., 23. a 25. 2.) tam ale bude od 16.00 hod pripravená aj špeciálna jarná prázdninová korčuľovačka, na ktorej sa zabavia deti, mládež aj dospelí. Atmosféru dotvoria najlepší DJ-i a najmenší návštevníci dostanú aj sladkú odmenu. Vstup je zdarma a platí režim OTP (očkovaní, testovaní, prekonaní).

Prázdniny na korčuliach si žiaci užijú aj na klzisku v Športovo-zábavnom areáli na Alejovej. Verejné korčuľovanie počas jarných prázdnin bude otvorené denne v časoch 10.00 – 11.00 hod., 11.30 – 12.30 hod., 13.15 – 14.15 hod., 14.45 – 15.45 hod., 16.15 – 17.15 hod. Vstupné je 1,50 eur na hodinu a platí režim OTP. Funguje aj požičovňa korčúľ.

Ak nie ste fanúšikom korčuľovania pod holým nebom, navštíviť môžete Arénu Sršňov na Sídlisku KVP. Verejné korčuľovanie bude počas jarných prázdnin každý deň, zväčša popoludní. Vstupné je 3,50 eur pre dospelých a 2,50 eur pre deti do 140 cm. Doprovod zaplatí jedno euro. Presné termíny a časy nájdete TU.

Veda aj zábava

Pre všetkých, ktorí majú rady vedu a pokusy, je ideálnym miestom Steelpark – park vedy v košickom Kulturparku na Kukučínovej. Počas prázdnin bude otvorený od utorka do nedele od 14.00 do 18.00 hod. Platí ale režim OP (očkovaní, prekonaní, deti do 12 rokov). Cenník vstupného nájdete TU.

Pripravené budú aj štyri prázdninové workshopy, od utorka do piatku od 14.30 do 15.30 hod. Určené sú pre všetky vekové kategórie nad šesť rokov, pre profesionálov, laikov a samoukov. Prvou témou budú tajné zákutia matematiky, pokračovať sa bude po stopách dinosaurov, v Einsteinovom laboratóriu a týždeň zakončia šumivé bomby. Vstupné na workshopy je od 3 do 4 eur a kapacita je obmedzená. Viac informácií nájdete TU.

Detská železnica

Košická detská železnica na prázdniny pripravila špeciálne jazdy motorovou drezinou z Čermeľa až na Alpinku. Od stredy do soboty (23. – 26. 2.) budú premávať každú celú hodinu od 9.00 do 15.00 hod. Kapacita dreziny je 10 miest a lístok pre dospelých stojí 7 eur, pre deti, seniorov a ŤZP 5 eur (zakúpenie na mieste).

Prázdniny v kinosále

Na jarné prázdniny sa pripravilo aj Kino Úsmev, ktoré do programu pridalo špeciálne poobedňajšie detské premietania. Od utorka do piatku od 14:00 budú pre pripravené animované filmy Spievaj 2 (utorok a štvrtok) a Veľký červený pes Clifford (streda a piatok). Každý detský divák navyše k vstupenke dostane aj popcorn zdarma. Vstupné 6 eur (dospelí), 5 eur (deti, študenti, seniori, ŤZP). Kino funguje v režime OP (očkovaní, prekonaní, deti do 12 rokov).

Tipy, čo robiť v okolí Košíc, nájdete na ďalšej strane.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM