Michal Lendel Správy

Kechnec opäť v žiari reflektorov: Známa dedina získala mimoriadne ocenenie

Obec, ktorá je od Košíc vzdialená 18 km, opäť zažiarila. Tentoraz bolo snaženie už na celom Slovensku známej obce Kechnec ocenené na súťaži Dedina roka 2013, kde si vyslúžila mimoriadnu cenu.

Ilustračný obrázok k článku Kechnec opäť v žiari reflektorov: Známa dedina získala mimoriadne ocenenie
Zdroj: TASR

V obci Malé Dvorníky sa odovzdávali ocenenia 7. ročníka súťaže, ktorá sa na Slovensku organizuje od roku 2001. Na tomto podujatí úspešne reprezentovala košický región obec Kechnec, ktorá získala mimoriadnu cenu. Podľa slov manažéra projektu Dedina roka 2013 Martina Lakandu si táto obec ocenenie vyslúžila za výnimočný, inovatívny, vizionársky a zároveň trvalo udržateľný vlastný rozvoj.

Táto obec s vyše tisíc obyvateľmi ponúka od roku 2003 možnosti investícií pre podnikateľov, keďže sa v jej blízkosti nachádza priemyselný park s rozlohou 332 hektárov. V súčasnosti tu pôsobí 16 firiem, ktoré zabezpečujú prácu pre vyše 2500 ľudí.

No starosta obce Jozef Konkoly sa s týmito číslami neuspokojuje a neustále pracuje na hľadaní nových investorov. Víziou obce je naplniť priemyselný park až 30-tisíckami pracujúcich. Najnovšou snahou vedenia Kechneca je osloviť hi-tech investorov z Ázie, Austrálie a Oceánie, pre ktorých má byť táto východoslovenská obec vstupnou bránou na trhy Európskej únie.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM