Krimi

Košicami sa ozývali výstrely: Policajti naháňali muža, ktorý mal v aute drogy

Pri zásahu sa zranilo niekoľko policajtov. Podozrivého muža na úteku museli zastaviť výstrelmi do pneumatík.

Ilustračný obrázok k článku Košicami sa ozývali výstrely: Policajti naháňali muža, ktorý mal v aute drogy
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky

Zo zločinu útoku na verejného činiteľa a drogovej trestnej činnosti obvinila polícia 38-ročného Košičana. Obvinený sa pri policajnej akcii zameranej na zadržanie dílerov drog v piatok (18. 3.) podvečer snažil ujsť, pričom autom ohrozoval zasahujúcich policajtov.

Tí použili varovný výstrel do vzduchu a následne výstrely smerované na kolesá vozidla, informovala v nedeľu košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Narazil do policajta

Piatková akcia v spolupráci kriminalistov s „kukláčmi“ sa uskutočnila krátko pred 18.00 h na jednom z košických sídlisk. Služobné vozidlo zablokovalo výjazd z parkoviska, kde sa nachádzalo auto zn. VW Golf. Jeho vodič nerešpektoval výzvy, aby vystúpil.

„Autom prudko cúvol vzad, pričom narazil do jedného zo zasahujúcich policajtov, ktorého odhodilo na zem a narazil aj do zaparkovaného vozidla zn. Opel Corsa, ktoré bolo nárazom posunuté z parkovacieho miesta na trávnatú plochu,“ uviedla Ivanová.

Vodič chcel ujsť, opakovane narážal do policajného auta, prudko cúval a ohrozoval policajtov. Nepomohol ani varovný výstrel do vzduchu.

Ďalšie výstrely

Následne preto pokračovali výstrely smerované na kolesá auta. „Aj po prestrelení pneumatík sa vodič ďalej snažil uniknúť z miesta, avšak ‚zradilo‘ ho poškodenie vozidla a po zákroku kukláčov skončili v putách dve osoby nachádzajúce sa vo vozidle, a to 38-ročný muž a 37-ročná žena. Zranení policajti i unikajúci vodič boli ošetrení, muž ostal hospitalizovaný v jednej z košických nemocníc, traja policajti utrpeli iba ľahké zranenia,“ konštatovala hovorkyňa.

V aute polícia našla igelitové vrecúška s obsahom neznámej hnedej a bielej kryštalickej látky a ďalšie veci pochádzajúce z drogovej trestnej činnosti.

Časť zaisteného materiálu predložili na expertízne skúmanie, podľa expertov by bolo možné vyrobiť z neho 165 jednorazových dávok drogy.

Obvinenému hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na tri až desať rokov. Policajný vyšetrovateľ spracoval podnet na jeho vzatie do väzby.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM