Veronika Hunyadiová Správy

Košice otvoria mobilné očkovacie jednotky v uliciach mesta. Kedy a kde ich nájdete?

Mesto Košice chce zvýšiť zaočkovanosť a s vakcínami príde bližšie k ľuďom.

Ilustračný obrázok k článku Košice otvoria mobilné očkovacie jednotky v uliciach mesta. Kedy a kde ich nájdete?
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Mesto Košice v spolupráci s Košickým samosprávnym krajom (KSK) spúšťa očkovanie v uliciach mesta prostredníctvom mobilných očkovacích jednotiek.

Na vybraných miestach ich nájdete od 9. do 13. novembra. Navštívia mestské časti Sever, Staré Mesto a Západ. Záujemcovia o očkovanie budú mať na výber jednodávkovou vakcínou Janssen (Johnson & Johnson) alebo dvojdávkovú vakcínu od spoločnosti Pfizer/BioNTech.

Na každom očkovacom mieste budú zároveň odborníci, ktorí budú záujemcom odpovedať na rôzne otázky. S epidemiológmi môžete diskutovať o očkovaní, imunite a prevencii pred ochorením.

Zvýšiť zaočkovanosť

K 65-percentnej zaočkovanosti vo vekovej kategórii nad 50 rokov, ktorá prinesie výhodu pri COVID automate a zníženie stupňa rizikovosti, stačí, aby sa v Košiciach zaočkovalo vyše tisíc ľudí nad 50 rokov. Ak okres dosiahne túto hranicu, nebude už v horšej farbe ako v bordovej. „Nejde však len o slobodu, ale najmä o naše zdravie. Sme viac ako číslo v štatistike alebo výsledok testu. Vírus je náš nepriateľ a my naň máme protijed. Preto vyrážame do ulíc nášho mesta s jasným cieľom," uvádza mesto na sociálnej sieti.

Už túto sobotu (6. 11.), organizuje KSK v spolupráci s hokejovým klubom HC Košice aj očkovanie v košickej Steel Aréne a to v čase od 10.00 do 16.00 hod. Ľudia nad 50 rokov, ktorí sa prídu v sobotu zaočkovať zároveň dostanú dva lístky na zápas HC Košice. Viac informácií o tejto akcii nájdete v tomto článku.

Každý piatok je tiež v Košiciach k dispozícii očkovacie miesto v priestoroch železničnej stanice (vedľa čakárne na 1. poschodí) v čase od 9.00 do 17.00 hod. Na výber sú vakcíny od Johnson & Johnson a Pfizer/BioNTech.

Kedy a kde?

Mobilné očkovacie jednotky nájdete:

9. novembra pri OC Galéria, MČ Západ

  • v čase 15:00 – 18:00 hod.

10. novembra pri Dolnej bráne na Hlavnej

  • v čase 15:00 – 18:00 hod.

11. novembra pri OC Tip Top (bezrampové parkovisko z Braniskovej)

  • v čase 15:00 – 18:00 hod.

12. novembra na Alžbetinej ulici

  • v čase 15:00 – 18:00 hod.

13. novembra pri OD Mier

  • v čase 9:00 – 12:00 hod.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM