Hokej

Košice zbroja na novú sezónu! Do zostavy pribudli známe mená. Vracia sa aj Bartánus

Klub HC Košice zverejnil mená ďalších posíl. Tím posilnia aj dvaja navrátilci.

Ilustračný obrázok k článku Košice zbroja na novú sezónu! Do zostavy pribudli známe mená. Vracia sa aj Bartánus
Zdroj: TASR/František Iván

Do kádra HC Košice pribudli útočník Marek Bartánus, Patrik Rogoň a obrancovia Ladislav Romančík a Eduard Šedivý. Klub o tom informoval na svojej oficiálnej webovej stránke.

Návrat do Košíc

34-ročný Bartánus je odchovancom košického hokeja a do metropoly východu sa vracia po štyroch sezónach, ktoré strávil v drese Michaloviec a Banskej Bystrice, s ktorou získal dva majstrovské tituly.

Marek bol pri zatiaľ poslednom košickom titule v roku 2014/2015. V sezóne 2015/2016 nosil kapitánske C-čko. “Je to výborný hokejista s bohatými skúsenosťami z ťažkých zápasov. Dokáže skórovať dôležité rozdielové góly a podržať tím, keď to potrebuje,” zhodnotil športový manažér HC Košice Gabriel Spilar.

„Marek Bartánus je veľkou posilou a osobne sa teším na jeho akcie a góly. Som rád, že nám dal prednosť pred konkurenciou. Marek je preukázateľne magnetom na úspech v slovenskej lige, tak pevne verím, že v dohľadnej dobe pritiahne to športové šťastie aj do Košíc," uviedol pre klubový web výkonný riaditeľ oceliarov Miloslav Klíma.

Ďalšie správy z hokeja

Ďalšie posily

Návrat do Košíc zažije po dvoch rokoch aj 29-ročný obranca Eduard Šedivého. Extraligovú sezónu 2019/2020 odohral v drese Slovana Bratislava, v ročníku 2020/2021 hral za Bratislava Capitals v IHL a neskôr za extraligové Michalovce. V Košiciach odohral v rokoch 2015 – 2019 štyri sezóny.

Ďalšia posila do obrany, Ladislav Romančík, sa vráti do slovenskej extraligy po troch sezónach strávených v Česku a medzinárodnej súťaži IHL. V nej odohral v ročníku 2020/2021 49 zápasov za klub Bratislava Capitals, v ktorých dosiahol bilanciu 2 góly, 4 asistencie, 4 trestné minúty a 5 mínusových bodov. V slovenskej extralige doteraz odohral iba jednu sezónu, v ročníku 2017/2018 bol hráčom Dukly Trenčín.

Pre 24-ročného Patrika Rogoňa pôjde o tretie pôsobisko v rámci slovenskej extraligy. V nej debutoval vo farbách materskej Žiliny, v uplynulých troch sezónach bol hráč Nových Zámkov. V ročníku 2020/2021 odohral celkovo 51 zápasov, v ktorých dosiahol bilanciu 11 gólov, 10 asistencií, 38 trestných minút a s 21 kanadskými bodmi si vytvoril osobné maximum v najvyššej slovenskej súťaži.

Aktuálne správy zo Slovenska

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM