Lenka Fedorová Šport

Košice žijú športom: 10 dôvodov, prečo sa môžeme právom pýšiť titulom Európske mesto športu

Druhé najväčšie mesto na Slovensku sa môže hrdiť viacerými úspechmi. Jedným z nich je aj tohtoročný titul Európskeho mesta športu. Tu je dôkaz, že tento titul nám právom patrí!

Ilustračný obrázok k článku Košice žijú športom: 10 dôvodov, prečo sa môžeme právom pýšiť titulom Európske mesto športu
Zdroj: TASR

Pochádza od nás tenistka Martina Hingisová

Dobré meno vo svete robí aj táto bývalá svetová tenistka. Niekdajšia svetová špička sa stala v čacoch jej najväčšej kariéry najlepšou tenistkou sveta. Švajčiarska tenistka má korene práve v Košiciach.

Konali sa u nás Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji

V roku 2011 sa na Slovensku konali Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji. Košičania vo svojom meste privítali Kanadu, Švajčiarsko, Francúzsko či Bielorusko.

Každoročne hostíme účastníkov Medzinárodného maratónu mieru

Najstarší maratón v Európe sa beží práve v Košiciach. Veľká udalosť, ktorá zaplní každoročne ulice mesta sa teší neustále obrovskej obľube. Tento rok si ho môžete vychutnať 2. októbra 2016.

Tréner futbalovej reprezentácie tu strávil najväčšiu časť kariéry

Košice nežijú len hokejom, obľube sa teší aj futbal. Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie je totiž významným článkom košického športu. Najväčšiu časť svojej kariéry strávil práve v Košiciach. Pod jeho vedením zaznamenali Slováci 16 víťazstiev, 4 remízy a 5 prehier.

Behávame aj v noci

O tom, že sú Košičania aktívny aj v noci svedčí Ďalšie skvelé športové podujatie. Košice Night run sa beží centrom mesta, ale aj Mestským parkom. V tomto roku si na neho musíte počkať do 2. septembra 2016.

Na tri krále, bežíme stále

Zabehať si na Troch kráľov? Prečo nie. Košičania si radi zabehajú aj po sviatkoch. Duša športovcov sa nezaprie. Na ten tohtoročný sa prihlásilo viac ako 400 športuchtivých súťažiacich.

Basketbalistky Good Angels – najúspešnejšie basketbalové družstvo

Košice sa môžu popýšiť aj najúspešnejším ženským basketbalovým družstvom. Viacnásobné majsterky Slovenska sú dôkazom, že športu holdujú v Košiciach aj ženy!

Máme Majstrov Slovenska vo florbale

V roku 2014 sa košický florbalový tím FBO Florko dočkal titulu majstra. Desiate výročie vzniku tak oslávili vo veľkom štýle. A my sa tešíme s nimi!

Nás hokejový tím nemá v Tipsport lige konkurenciu

HC Košice netreba bližšie popisovať. Najlepší slovenský tipsportligový hokejový tím sa môže popýšiť niekoľkými titulmi Majstrov Slovenska. A my Košičania sme na nich právom hrdí!

Košice neobchádza ani biatlon

Matej Kazár je našou ďalšou pýchou, pri ktorej si neskromne môžeme povedať, že Košičania na to majú. Slovensko reprezentoval v biatlone na Olympijských hrách v Turíne v roku 2006, taktiež na Majstrovstvách Európy, sveta či Zimnej svetovej univerziáde.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM