Rôzne

Košická mestská časť Juh sa pripravuje na obmedzený režim! ČO to znamená?

Ak košickej mestskej časti Juh nebudú zo strany mesta vyplatené podielové dane, v letných mesiacoch bude fungovať v obmedzenom režime.

Ilustračný obrázok k článku Košická mestská časť Juh sa pripravuje na obmedzený režim! ČO to znamená?
Zdroj: TASR/František Iván

Uviedla to starostka Anna Súkeníková s tým, že v súčasnosti neorganizujú žiadne akcie vyžadujúce si veľké investície, ako ani iné investičné projekty.

„Momentálne sme v rozpočtovom provizóriu. Schodok máme okolo 150 000 eur,“ povedala. Doplatenie krátených podielových daní, ku ktorému mesto pristúpilo koncom vlaňajška, predstavuje pre túto MČ okolo 130 000 eur.

„Určite by nám to pomohlo. Vedeli by sme zostaviť bežný rozpočet. Tým pádom by sme vedeli pokračovať aj v kapitálovom rozpočte a ďalej pracovať pre občanov. Boli by sme zachránení,“ dodala.

Obmedzenie fungovania MČ by sa malo týkať optimalizácie zamestnancov, respektíve skrátenia úradných či otváracích hodín prevádzok MČ.

Starostka pripisuje zlú finančnú situáciu MČ najmä nevyplateniu podielových daní, ich výške v prvých dvoch mesiacoch roka, keď boli vyplatené na základe pôvodných pravidiel, ale aj všeobecne nepriaznivej situácie v samosprávach.

Na archívnej fotke: Anna Súkeníková

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM