Eva Mikulová Správy

Košická zoo je opäť otvorená. Navštíviť ju môžete len ak splníte isté nariadenia, FOTO

Zoologickú záhradu po výskyte vtáčej chrípky opäť otvorili vo štvrtok 11. februára. Pre verejnosť je otvorený celý návštevnícky okruh.

Ilustračný obrázok k článku Košická zoo je opäť otvorená. Navštíviť ju môžete len ak splníte isté nariadenia, FOTO
5
Galéria
Zdroj: ZOO Košice

Zoologická záhrada Košice vo štvrtok 11. februára opäť otvorila svoje brány pre verejnosť. Pre výskyt vtáčej chrípky bola od 7. januára zatvorená viac ako mesiac.

Národné referenčné laboratórium vo Zvolene potvrdilo v januári vírus vtáčej chrípky celkovo u siedmich vodných vtákov chovaných v košickej zoo. Išlo o štyri kačice pižmové a tri kačice obojkové. Pravdepodobným zdrojom nákazy bolo voľne žijúce vtáctvo a kontakt s chovanými vtákmi.

Všetky obmedzenia súvisiace s výskytom vtáčej chrípky tu Regionálna veterinárna a potravinová správa Košice mesto zrušila. Zoo je v týchto dňoch otvorená od deviatej do šestnástej hodiny.

Negatívny test

„V platnosti ostávajú všetky prijaté opatrenia a je potrebné ich dodržiavať. Vzhľadom na momentálne usmernenia sme k dispozícii na zdravotnú prechádzku len pre občanov v rámci okresu Košice. Nezabudnite, že certifikát na negatívny test na COVID 19 alebo SMS v mobile by ste mali mať so sebou,“ upozorňuje zoo svojich návštevníkov.

S výnimkou exotických druhov je väčšina zvierat vo vonkajších výbehoch. Návštevníci môžu opäť obdivovať obľúbené pandy červené, leopardy čínske, medvede hnedé, kopytníky, väčšinu dravých vtákov a mnohé ďalšie.

Pre pandémiu ochorenia COVID-19 zostávajú zatvorené len pavilóny exotária a minivivária.

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM