Lenka Fedorová Rôzne

Košické kúpalisko v Mestskom parku s novinkami: Poznáme termín otvorenia!

Mestské kúpalisko na Rumanovej sa po rekonštrukcii opäť dočká plnej prevádzky. Návštevníci sa môžu tešiť hneď na niekoľko noviniek, ktoré budú môcť zažiť už čoskoro.

Ilustračný obrázok k článku Košické kúpalisko v Mestskom parku  s novinkami: Poznáme termín otvorenia!
Zdroj: TASR

Mestské kúpalisko na Rumanovej ulici v Košiciach podlieha od minulého roka rekonštrukcii. Podľa vedúceho oddelenia technického rozvoja a investícií Tepelného hospodárstva Košice Ľuboša Minarčíka v rámci rekonštrukcie zmodernizovali kúpalisko, neplavecký a detský bazén.

Teleso bazéna bolo podľa jeho slov postavené v roku 1996 a bolo vystavené poveternostným vplyvom. „Časom začala voda z bazéna unikať, tak sme museli pristúpiť k rekonštrukcii a keď k rekonštrukcii, tak zároveň k modernizácii telesa bazéna. Plášť detského bazéna je nerezový, snažili sme sa maximálne využiť pôvodný tvar, teleso bazéna a zároveň čo najmenej poškodiť stavebnými prácami areál kúpaliska,“ vysvetlil Minarčík.

Podľa Minarčíka pribudli v neplaveckom a detskom bazéne atrakcie, vodný hríb, fontánka, ale aj chrlič pre neplaveckú časť a tzv. hltiaci záliv. Kúpalisko plánujú otvoriť v sobotu 18. júna.

S prácami na rekonštrukcii sa začalo koncom októbra 2015. Pre zlé zimné počasie ich museli prerušiť. „Celé to trvalo dva až tri mesiace. Ukončené to bolo tento mesiac, tak ako sme plánovali. Momentálne prebieha funkčná skúška a tešíme sa na návštevníkov kúpaliska,“ dodal Minarčík.

Foto: Ilustračné

Môže vás zaujímať:

Rekonštrukcia kúpaliska Červená hviezda narazila na problém: Dočkajú sa ho Košičania už v lete?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM