Alexandra Kolínská Rôzne

Košickí colníci robia Vianoce bezdomovcom: Vyzbierali pre nich stovky kíl šatstva a nielen to!

Na Vianoce sa teší každý z nás. Sú však aj takí, ktorí si to nemôžu dovoliť a tak košická Finančná správa usporiadala zbierku. Pozrite sa, koľko vecí a potravín sa im podarilo vyzbierať.

Ilustračný obrázok k článku Košickí colníci robia Vianoce bezdomovcom: Vyzbierali pre nich stovky kíl šatstva a nielen to!
Zdroj: Dnes24.sk

Zamestnanci finančnej správy v košickom regióne vyzbierali takmer 300 kg šatstva a 76 kg trvanlivých potravín. Veci pred Vianocami darovali ľuďom bez domova. „Charitatívna zbierka finančnej správy pre ľudí bez domova sa uskutočnila v dňoch 01.12. – 12.12.2014. Už od momentu jej vyhlásenia sa zamestnanci colného aj daňového úradu v Košiciach intenzívne zaujímali, kedy, kam a ako môžu darovať veci, ktoré oni už nepotrebujú, ale tým menej šťastným pomôžu prežiť zimu,“ uviedla hovorkyňa košického Colného úradu Natália Zadubanová.

Podľa Zadubanovej sa počas dvoch týždňov trvania zbierky vyzbieralo v košickom regióne takmer 300 kg noseného šatstva a 76 kg trvanlivých potravín. Zamestnanci najčastejšie darovali svetre, bundy a nohavice, z potravín prevažovali konzervy, múka či cestoviny. Podľa koordinátorky dobrovoľníkov Arcidiecéznej charity Košice veľmi pomôžu aj darované uteráky, posteľná bielizeň a hygienické potreby.

„Všetky darované veci ostanú v regióne. Distribúciu zabezpečí Arcidiecézna charita Košice, ktorá sa potešila najmä potravinám, z ktorých ľuďom bez domova pripraví vianočnú kapustnicu,“ dodala Zadubanová. Zamestnanci finančnej správy vyzbierali spolu 458 kilogramov trvanlivých potravín a 1 710 kilogramov oblečenia.

Foto: Colný úrad

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM