Správy

Košickí vodiči, rátajte s tým už vopred: V tento deň úplne uzavrú Žižkovu ulicu

Košičania, dobré o tom vedieť vopred. V súvislosti s modernizáciou električkových tratí dôjde k úplnej uzávere Žižkovej ulice. Kedy sa tak stane?

Ilustračný obrázok k článku Košickí vodiči, rátajte s tým už vopred: V tento deň úplne uzavrú Žižkovu ulicu
Zdroj: TASR

Na stavbe MET (modernizácia električkových tratí) sa 24. mája tohto roku konal ďalší z pravidelných kontrolných dní. Ako informoval Miroslav Sambor z košického magistrátu, v sobotu (26. 5. 2018) začne Eurovia v križovatke Žižkova-Štúrova-Kuzmányho s druhou etapou prác.

Z tohto dôvodu bude podľa jeho slov Žižkova ulica uzavretá úplne, avšak Štúrova zostane naďalej prejazdná v oboch smeroch. Uzávera Žižkovej a stavebné práce v križovatke nijako neovplyvnia ani linky mestskej hromadnej dopravy, ktoré tadiaľ premávajú.

Ako ďalej Sambor uviedol, zhotoviteľ diela (Eurovia SK) chcel pôvodne uzavrieť celú križovatku Žižkova – Štúrova – Kuzmányho a práce rozdeliť do troch etáp, avšak investor stavby, ktorým je mesto Košice s tým ale nesúhlasil.

Petruško na kontrolnom dni poďakoval za osadenie chýbajúcich lavičiek v prístreškoch pri novej nemocnici a kine Družba, zároveň však vyzval vodičov i chodcov k tolerantnosti a zvýšenej opatrnosti v súvislosti s uzáverou Žižkovej ulice.

,,Chcem v súvislosti so sobotňajšou uzáverou Žižkovej ulice opäť poprosiť vodičov motorových vozidiel, ale aj chodcov, aby boli ohľaduplní, tolerantní, chcem všetkých poprosiť o trpezlivosť, a najmä motoristov, aby pozorne sledovali pri jazde dočasné dopravné značenia. Všetkým za to už teraz vopred ďakujem. Do celkového ukončenia stavby ostáva už iba niekoľko mesiacov, preto chcem ešte poprosiť všetkých Košičanov, aby sme to spolu vydržali, výsledok bude stáť naozaj za to," uviedol viceprimátor Martin Petruško.

Okrem iného, M. Petruška potešila aj správa, že v polovici júna by sa na posledných modernizovaných úsekoch mala objaviť už aj podbíjačka električkových koľajníc, čo je ďalším dôkazom toho, že stavba MET sa blíži k úspešnému koncu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM