Webnoviny - Rôzne

Košický Aupark je už z viac ako polovice obsadený

Projekt obchodno-administratívneho komplexu Aupark na Námestí osloboditeľov v Košiciach má už obsadených viac ako polovicu zo 161 obchodných prevádzok.

(WEBNOVINY) V stredu o tom počas kontrolného dňa na stavbe informoval predseda predstavenstva developerskej spoločnosti HB Reavis Group Slavomír Jančula. „Približne rok od prvého výkopu môžeme s radosťou konštatovať, že výstavba nákupno-zábavného centra v Košiciach prebieha podľa stavebného harmonogramu. Viac ako polovica zo 161 obchodných prevádzok už navyše pozná svojich budúcich nájomcov,“ povedal Jančula. Ako ďalej uviedol, projekt, ktorý so sebou prináša približne 800 nových pracovných miest, sa teší aj dôvere bankového sektora. Výška poskytnutých bankových zdrojov od Tatra Banky, a.s. predstavuje podľa Jančulu najväčšiu finančnú angažovanosť slovenskej banky v minulom roku na slovenskom úverovom trhu.

Projekt Aupark Košice po plánovanom dokončení na jeseň tohto roku poskytne obyvateľom a návštevníkom Košíc na troch podlažiach takmer 34 tisíc metrov štvorcových obchodnej plochy v 161 prevádzkach a k dispozícii bude aj 1 100 parkovacích miest. Celkové predpokladané náklady na stavbu odhaduje spoločnosť HB Reavis Group vo výške 93 mil. eur. Developer zároveň buduje modernú štvorprúdovú verejnú komunikáciu na Námestí osloboditeľov, ktorú po kolaudácii odovzdá mestu Košice do užívania.

Súčasne s výstavbou obchodného centra HB Reavis Group stavia aj jedenásťpodlažnú administratívnu budovy Aupark Tower. Tá bude integrálnou súčasťou košického Auparku a na trh s kancelárskymi priestormi prinesie takmer 12 tis. metrov štvorcových nájomnej plochy v najvyššom štandarde. V súčasnosti sa rokuje s viacerými spoločnosťami s celoslovenskou pôsobnosťou. O priestory majú podľa investora záujem aj mnohé lokálne firmy, ktoré sa chcú etablovať na lukratívnej adrese.

HB Reavis Group je spoločnosť, ktorá na slovenskom realitnom trhu pôsobí od roku 1993. V roku 2006 expandovala do Českej republiky a následne do Maďarska. V roku 2008 nasledovalo Poľsko a v tomto roku skupina otvorila zastúpenie aj v Chorvátsku. Medzi jej najvýznamnejšie dokončené stavby patria nákupno-zábavné centrá Aupark Bratislava a Aupark Piešťany, kancelárske komplexy Apollo Business Center I a II, City Business Center I-II a Aupark Tower.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM