Lenka Fedorová Rôzne

Košický tatér Martin otvorene: Muži sú väčší plačkovia!

Tetovanie už dávno nie je len znakom drsných mužov. V súčasnosti sa teší veľkej obľube a zdobí telo mužov aj žien. Nie všetci však bolesť počas tetovania znášajú rovnako.

Ilustračný obrázok k článku Košický tatér Martin otvorene: Muži sú väčší plačkovia!
Zdroj: Fotoarchív M.C.Knap Tattoo-art

Nedávno sme vám priniesli článok o obľúbenom a talentovanom košickom tatérovi Martinovi Knapovi. Martin sa venuje tetovaniu už niekoľko rokov, počas ktorých získal veľa skúseností a zažil množstvo zaujímavých situácií. V rozhovore prezradil aj to, ktoré miesta si dávajú zákazníci tetovať najčastejšie i ktoré pohlavie je na bolesť citlivejšie.

Najviac bolia slabiny

„Čo sa týka miest, tak v dnešnej dobe sa už tetuje hocikde. Predtým to bolo viac konzervatívne, teraz tetovanie postúpilo a námety sa už vyvíjajú iným smerom. Ľudia sú viac otvorenejší a nápadom sa medze nekladú. Pri tetovaní bolia určite najviac slabiny v spojitosti s kosťami, väčšinou tam, kde je pokožka tenšia,“ prezradil tatér najcitlivejšie miesta tetovania.

A ktoré pohlavie sa dáva tetovať častejšie? Podľa Martina to záleží aj od ročného obdobia. „Je to individuálne. Mám stálych zákazníkov a potom mávam návaly ľudí pred letom. Teraz to však začína byť prevaha žien,“ uviedol.

Ženy znášajú bolesť lepšie

Niektorí ľudia si tetovanie ihneď spájajú s bolesťou, ktorá k nemu patrí. Ktoré pohlavie však znáša bolesť ťažšie? Martinove skúsenosti hovoria za všetko.

„Máme aj takých plačkov, väčšinou je to, teda, u mužov, ženy to znášajú lepšie, ale vo všeobecnosti to vydrží každý. Snažia sa to nejak premôcť alebo to presunieme na ďalšie sedenie, ak je toho veľa. Ale zatiaľ vydržal každý,“ uviedol Martin a dodal so smiechom: „Ako sa hovorí muži neplačú, ženy sú už od prírody pripravené na bolesť. U nás mužov je to trocha horšie.“

Jeho snom je mať vlastný tím

Dôkaz, že Martina jeho práca naozaj baví je aj to, že sa chce v tetovaní posunúť ďalej. Raz chce viesť svoj vlastný tím tatérov. Vo svojich plánoch do budúcna má jasno.

„Chcem sa aj naďalej venovať tetovaniu a predávať svoje skúsenosti a raz chcem mať svoj tím tatérov, kde budeme fungovať na báze spolupráce a dosiahnuť iný level tetovania. Je potrebné si uvedomiť, že tetovanie nerastie je to umelceký štýl aj čo sa týky skrášľovania tela a treba sledovať aj celosvetovú scénu a nielen domácu. Mám pocit, že veľa ľudí nenapreduje a uspokojí sa s priemerom,“ dodal na záver tatér.

Foto: Ilustračné

Môže vás zaujímať:

Známy tatér Pepo prezradil, čo majú niektoré Košičanky skryté pod šatami: Už som tetoval aj obloženú bagetu

Fantázia nepozná hraníc: Pozrite si TOP výtvory košického tatéra Pepa, FOTO

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM