Aktualizované Krimi

Polícia na nohách: Aj v Košickom kraji boli na školách nahlásené BOMBY!

Polícia vyzvala ľudí a najmä rodičov, aby nepodliehali panike.

Ilustračný obrázok k článku Polícia na nohách: Aj v Košickom kraji boli na školách nahlásené BOMBY!
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky

V utorok (7. mája) ráno bolo poriadne rušno. Niekto na školách vo viacerých okresoch na Slovensku nahlásil bomby.

A platí to je aj Košický kraj. Ako informovala tunajšia polícia krátko po 10-tej hodine na sociálnej sieti, prijaté oznámenia preveruje a v rámci prijatých bezpečnostných opatrení budú dotknuté školy evakuované.

Verejnosť preto žiada o rešpektovanie príslušníkov Policajného zboru.

„Nepodliehajte panike, policajti urobia maximum pre bezpečnosť vašich detí, a ak boli udalosti nahlásené na škole, ktorú vaše dieťa navštevuje, postupujte podľa ich pokynov alebo si podľa možností dieťa prevezmite čo najskôr, aby bolo možné pokračovať v potrebných úkonoch zo strany Policajného zboru,“ vyzýva ďalej polícia.

Správy o bombových hrozbách už komentoval aj minister školstva. „Nahlasovať bombu na školách je zvrhlé, aj keď by to bolo z recesie. Dúfam, že polícia páchateľa vypátra,“ napísal na sociálnej sieti Tomáš Drucker.

Košice

Reagovali aj predstavitelia dotknutých miest.

„Riaditelia viacerých škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta nás informovali o tom, že dostali anonymný mail, v ktorom je uvedené, že v areáloch ich škôl sa nachádza bomba. Na týchto školách došlo k prerušeniu výučby. Riaditelia dostali od nás pokyn volať políciu, ďalší postup je už v rukách orgánov Policajného zboru SR,“ uviedla vedúca oddelenia školstva magistrátu mesta Beáta Lopušniaková.

Michalovce

Poplašná správa spôsobila prerušenie vyučovania aj na ďalších miestach Košického kraja, a to na základných, ale aj materských školách. „Na všetkých ôsmich základných školách a desiatich materských školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Michalovce dostali pokyn, aby všetci opustili budovy škôl,“ uviedla Mária Stričková z michalovského mestského úradu. Vedenie mesta vyzvalo rodičov, aby sledovali informácie na stránke Edupage a mestských komunikačných kanáloch.

Trebišov

Mestský úrad v Trebišove informoval, že hrozba zaslaná mailom sa týkala všetkých základných škôl v meste.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM