Správy

Ďalšia cesta v okolí Košíc sa dočkala opravy! Ktoré ďalšie sú ešte v pláne?

Košická župa plánuje opraviť desiatky kilometrov ciest.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia cesta v okolí Košíc sa dočkala opravy! Ktoré ďalšie sú ešte v pláne?
Zdroj: Facebook.com/Košický samosprávny kraj

Spolu do 50 kilometrov ciest chce do konca stavebnej sezóny zrekonštruovať v okrese Košice-okolie Košický samosprávny kraj (KSK). Tento týždeň oficiálne ukončili opravu úseku medzi obcami Čaňa a Gyňov.

V najhoršom stave

Informovala o tom hovorkyňa KSK Anna Terezková. Podľa predsedu KSK Rastislava Trnku je stav ciest v uvedenom okrese najhorší v rámci celého kraja. Aj preto počas leta podľa neho sústredili kapacity krajskej samosprávy na cesty II. a III. triedy, ktoré neprešli väčšou rekonštrukciou prakticky od ich výstavby.

„V okrese Košice-okolie sme opravili už viac ako 20 kilometrov ciest, v najbližších dňoch pribudne ďalších sedem kilometrov zrekonštruovaných vozoviek,“ povedal. Na dlhodobo kritizovanom úseku medzi obcami Čaňa a Gyňov pribudol nový súvislý asfaltový koberec. Rekonštrukciou prešiel aj trojkilometrový úsek medzi obcami Gomboš a Perín.

Čo už opravili?

Kraj v tomto roku ukončil aj opravu cesty medzi Boliarovom a Bačkovíkom, ktorej súčasťou bola i rekonštrukcia dvoch mostov v intravilánoch oboch obcí. Nový asfaltový koberec má tiež cesta medzi Baškou a Bukovcom, v Nižnom Klátove a v Seni. Opravy tiež realizovali na úsekoch Hýľov – Zlatá Idka, medzi obcami Haniska – Čaňa a v Nižnej Myšli. Obnovou prešiel aj úsek dlhý 2,3 kilometra medzi obcou Jasov a jeho časťou Počkaj.

KSK chce ešte počas leta opraviť cestu medzi obcami Kecerovce – Bunetice, Vajkovce smer Kráľovce, medzi Čečejovcami a Paňovcami aj úsek od obce Sady nad Torysou – časť Byster v smere na obec Olšovany. V septembri majú pristúpiť k oprave úsekov Baška-spojka a Mudrovce-spojka.

Udalosti na Slovensku

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM