Marcel Páleš Správy

Kuriózna príčina priotrávenia študentov: Za všetkým je holub spadnutý do komína

Niekoľko študentov na Strednej priemyselnej škole (SPŠ) stavebnej a geodetickej na Lermontovovej ulici v Košiciach sa včera priotrávilo oxidom uhoľnatým.

Ilustračný obrázok k článku Kuriózna príčina priotrávenia študentov: Za všetkým je holub spadnutý do  komína
Zdroj: TASR

Zasahujúci hasiči namerali v niektorých miestnostiach zvýšenú koncentráciu nebezpečného plynu. Štyri dievčatá odviezli do nemocnice sanitky na ošetrenie a ďalšie pozorovanie.

Dochádzalo k nedokonalému spaľovaniu

Príčina výskytu oxidu uhoľnatého bola kuriózna. „Hasiči po prehliadke zistili, že ide o komínové teleso vykurovacieho telesa, do ktorého spadol holub a spôsobil túto poruchu, keďže dochádzalo k nedokonalému spaľovaniu,“ uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach Ladislav Fatura.

Hasiči v jednej z miestností školy namerali až 750 jednotiek ppm, keď už dochádza k zdravotným problémom ako bolenie hlavy, kŕče, či zvracanie.

V miestnostiach sa zatiaľ nebude vyučovať

Údržbári príslušný kotol odstavili. V miestnostiach, kde boli namerané vysoké hodnoty oxidu uhoľnatého, sa nebude vyučovať až do vykonania kontroly a revízie na danom zariadení, informoval hovorca hasičov. Štyri dievčatá so zdravotnými problémami odviezla do nemocnice sanitka HaZZ a sanitka RZP.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM