Eva Mikulová Krimi

Lúpil na „Dušičky“, v kvetinárstve ohrozoval predavačku a ukradol 20 eur

Mladíka Tibora (17), vypátrali a ešte na Silvestra ho vyšetrovateľ obvinil zo zločinu lúpeže. Hrozí mu polovičná sadzba zo 7 až 12 rokov vo väzbe.

Ilustračný obrázok k článku Lúpil na „Dušičky“, v kvetinárstve ohrozoval predavačku a ukradol 20 eur
Zdroj: TASR

Presne na „Dušičky“ (2. novembra 2019), vošiel do jednej z predajní kvetov na Sídlisku Nad jazerom 17-ročný Košičan Tibor.

Tibor však nechcel nakupovať tovar z predajne. Po tom, ako zistil, že „vzduch je čistý“ a okrem predavačky sa v predajni nikto nenachádza, natiahol sa k pokladni, a chcel ju otvoriť.

„Predavačka mu v tom však zabránila, preto so slovami „otvor kasu“ vytiahol z bundy nôž a z pokladne vzal dve bankovky v nominálnej hodnote 20 eur. Potom z predajne ušiel na neznáme miesto. K zraneniam predavačky nedošlo,“ informovala nás krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Košickým kriminalistom sa mladíka podarilo vypátrať a v posledný decembrový deň (31.12.) vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach 17-ročného Tibora, ktorý už „sedí“ vo väzbe kvôli inej trestnej činnosti, obvinil zo zločinu lúpeže.

V zmysle Trestného zákona je za takýto skutok stanovená trestná sadzba sedem až 12 rokov, mladistvej osoby sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM