Barbara Dallosová Krimi Správy

Maďarský kamionista suverénne na červenú na košickej križovatke: To ale nebolo to najhoršie!

Kamionista podľa mužov zákona úplne ignoroval červenú. To ale nie je všetko. Teraz má na krku vážne obvinenie.

Ilustračný obrázok k článku Maďarský kamionista suverénne na červenú na košickej križovatke: To ale nebolo to najhoršie!
Zdroj: TASR

Ako informovala krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová, vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinil 46-ročného štátneho príslušníka Maďarska, ktorý jazdil v stredu (28.12.) dopoludnia cez Košice na kamióne s návesom, a to pod vplyvom alkoholu.

Kamionista šiel podľa hovorkyne po Južnom nábreží a pri zastávke MHD Opatovská v smere na Prešov prešiel s cez svetelné dopravné zariadenie na signál STOJ – červené svetlo.

,,Dopravní policajti vodiča následne zastavili a podrobili dychovej skúške, pričom mu bola nameraná hodnota 1,13 mg/l alkoholu v dychu, čo predstavuje 2,35 promile. Obvinený cudzinec bol umiestnený do cely policajného zaistenia," uviedla Mésarová.

Ako pokračovala, vodičovi v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na dva až 5 rokov, pretože vykonával v stave vylučujúcom spôsobilosť, ktorý si privodil vplyvom návykovej látky, konanie, pri ktorom by mohol ohroziť život alebo zdravie ľudí alebo spôsobiť značnú škodu na majetku pri výkone zamestnania alebo inej činnosti, pri ktorých je vplyv návykovej látky obzvlášť nebezpečný.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM