Michal Lendel Krimi

Mal smolu: Recidivista (21) sa v Košiciach schovával v kríkoch, vypátral ho pes!

Peter (21) sa podľa slov polície vlámal do zaparkovaného favorita a následne ho ukradol. Po naháňačke sa mladík schovával v kríkoch, kde ho vypátral až policajný pes.

Ilustračný obrázok k článku Mal smolu: Recidivista (21) sa v Košiciach schovával v kríkoch, vypátral ho pes!
Zdroj: Webnoviny.sk

V utorok o 00:40 hodine boli operačným strediskom Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach vyslané hliadky PZ na Gudernovú ulicu v Košiciach, kde sa mal na parkovisku neznámy páchateľ vlámať do auta značky Škoda Favorit a následne ho ukradnúť. „Pri príchode na miesto hliadky spozorovali, že uvedené vozidlo odchádza z parkoviska a keď zbadalo policajné vozidlá začalo unikať,“ uviedol košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Hliadky auto prenasledovali a pokúsili sa ho zastaviť rozsvietením znamenia stop, načo podľa polície vodič nereagoval, nezastavil a hliadkam unikal smerom na Popradskú ulicu, kde odbočil do slepej ulice. „Následne prešiel na poľnú cestu smerom k planetáriu a odbočil na Trebišovskú ulicu, kde vozidlo zastavil a po vystúpení z vozidla sa dal na útek,“ povedal Szabó. Hliadky ho prenasledovali, avšak na Michalovskej ulici sa im stratil z dohľadu.

Na miesto sa ihneď dostavil aj policajný psovod a na pachovú stopu nasadil služobného psa, ktorý podľa policajného hovorcu muža vypátral dobre schovaného v kríkoch na Michalovskej ulici, kde bol následne zadržaný. „Stotožnený bol Peter (21) z Košíc, ktorý bol následne obmedzený na osobnej slobode a predvedený na príslušný útvar,“ informoval Szábó.

Vyšetrovateľ 13-krát súdne trestaného Košičana obvinil z prečinov neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla a marenia výkonu úradného rozhodnutia, pretože mal uložený právoplatný zákaz viesť motorové vozidlá. Ako doložil policajný hovorca, obvinený po vykonaní procesných úkonov bol prevezený do výkon trestu odňatia slobody, nakoľko nenastúpil v septembri na výkon odňatia trestu za inú trestnú činnosť. V prípade dokázania viny mu za krádež vozidla hrozí až päťročné väzenie.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM