Monika Földešiová Kultúra

Maratón kultúry v Košiciach

Mesiac pred konaním najstaršieho maratónu v Európe, Medzinárodného maratónu mieru, ktorý sa bude konať 7. októbra, sa v Košiciach začalo niekoľko podujatí naraz.

„Tento víkend je predzvesťou toho, čo nás oveľa častejšie bude čakať v uliciach Košíc budúci rok počas Európskeho hlavného mesta kultúry 2013“, hovorí Iveta Niňajová z mestskej organizácie cestovného ruchu Košice Turizmus.

Festival divadiel strednej Európy Maratón kultúry odštartoval 6. ročník päťdňového festivalu divadiel strednej Európy, na ktorom 15 divadelných súborov z Poľska, Slovenska, Maďarska a Čiech odohrá 15 divadelných predstavení na netradičných scénach priamo v uliciach mesta. Festival potrvá do nedele 9. septembra. ** Night Run** Divadelné predstavenia možno kombinovať aj s testom kondície počas historicky prvého nočného behu v Košiciach v piatok večer 7. septembra. Trať povedie ulicami a uličkami historického centra mesta v dĺžke viac ako 9 km. Bude to zároveň aj zaujímavé pouličné predstavenie pre tých, ktorí zostanú povzbudzovať popri trati.

Košice Pivo Fest Po absolvovaní nočného behu bude ideálny čas aj priestor na osvieženie jedným z päťdesiatich druhov piva z piatich krajín na historicky prvom pivnom festivale v Košiciach, ktorý sa koná od štvrtku 6.9. do soboty na námestí pred Kalvínskym kostolom.

Galakoncert 2v1 V sobotu sa na jednom pódiu v lokalite Pri Immaculate na Hlavnej ulici predstavia hudobníci z Košíc a Prahy. Jedinečné hudobné prepojenia košického muzikanta alebo kapely s muzikantom alebo súborom z Prahy, budú ideálnou príležitosťou k oslave získania titulu Európske hlavné mesto kultúry, tak ako tomu býva každý rok. Budúci rok toto jedinečné prepojenie 2v1 Košice zažijú s hudobníkmi z Marseilles.

Rally Košice Na dotvorenie zážitkov z Košíc si milovníci rýchlej jazdy od štvrtka 6. septembra do soboty prídu na svoje na 38. ročníku Rally Košice, ktoré bude svoje preteky štartovať rovnako v historickom centre mesta.

Viac informácií nájdete na www.visitkosice.eu.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM