Zuzana Vajayová Rôzne

Mestská plaváreň bude opäť sprístupnená

Po hygienickej odstávke bude košická Mestská krytá plaváreň opätovne pre verejnosť otvorená od štvrtka 14. júla.

Ako TASR informovala kancelária starostu mestskej časti Košice – Staré Mesto, ktorá plaváreň prevádzkuje, od 30. júna tu bola vykonávaná povinná hygienická odstávka.

„Počas štrnástich dní bol vypustený a vyčistený bazén, sanita a opravené kachličky v bazénovej hale. Následne bol najväčší bazén na Slovensku, ak berieme ako meradlo objem vody v bazénových telesách nakoľko 50 a 25 metrový bazén je prepojený, napustený vyše 3300 kubických metrov vody,“ uvádza sa v správe kancelárie starostu.

Počas hygienickej odstávky sa súčasne pripravoval aj obľúbený vonkajší areál, kde donedávna prebiehali výkopové práce súvisiace z výstavbou Auparku. Na návštevníkov čaká detský bazénik, sprchy, detské ihrisko so šmýkačkou, hojdačkami a kolotočom, ale najmä ihrisko na plážový volejbal a minigolf.

Plaváreň bude prístupná denne od 6.00 h. Plavci môžu počítať s oveľa väčším počtom voľných dráh oproti ostatným mesiacom, kedy prebiehajú tréningy vodných pólistov. Vonkajší areál plavárne bude otvorený každý deň od 10.00 h do 20.00 h.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM