Iné športy

Mladá Košičanka sa postarala o senzáciu: Na jej rakete skončila svetová jednotka v tenise

Košická tenistka Jana Čepelová sa postarala o poriadnu senzáciu. Na jej rakete totiž skončila svetová jednotka, ktorú vyprevadila z kurtu za 85 minút. Mladej Košičanke zložila poklonu aj samotná súperka.

Ilustračný obrázok k článku Mladá Košičanka sa postarala o senzáciu: Na jej rakete skončila svetová jednotka v tenise
Zdroj: TASR

Dvadsaťročná Košičanka v utorňajšom súboji druhého kola na turnaji WTA Premier Family Circle Cup v americkom Charlestone v Južnej Karolíne vyradila jednotku rebríčka aj pavúka Serenu Williamsovú z USA, ktorú za 85 minút zdolala dvakrát 6:4. „Neskutočný pocit. Ďakujem všetkým za podporu,“ boli prvé slová nečakanej víťazky na jej oficiálnom facebookovom konte.

„Je evidentné, že veci na kurte nefungovali tak, ako mali. Stála proti mne skvelá súperka, ktorá odvrátila mnoho loptičiek. Pred zápasom som o nej skutočne nič netušila. Hrala proti mne veľmi dobre. Nebol to môj deň, nebolo mi súdené vyhrať,“ uviedla na webe turnaja Serena Williamsová, ktorá mala v prvom kole voľný žreb.

Išlo o prvý vzájomný zápas 78. hráčky rebríčka WTA Čepelovej a o 12 rokov staršej šestnásťnásobnej grandslamovej šampiónky. „Patrí jej poklona, odviedla skvelú prácu. Snažila sa zo všetkých síl a pravdepodobne hrala najlepšie, ako vie,“ dodala Serena na adresu zverenky Martina Zathureckého a k vlastnému najbližšiemu programu poznamenala: „Plánujem ísť na dovolenku, potrebujem si vziať nejaký čas voľno. Musím sa zhlboka nadýchnuť a dať dohromady. Myslím si, že práve to by mi malo pomôcť vo zvyšku antukovej časti sezóny.“

Čepelová nastúpi vo štvrtok v osemfinálovom treťom kole proti úspešnejšej z dvojice Petra Cetkovská (ČR) – Jelena Vesninová (Rus.). Slovenka už má istotu 55 bodov do príslušného rebríčka a šeku na 8400 dolárov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM