Alexandra Kolínská Krimi

Mladíci (16,17) sa v noci poriadne vybúrili: Ničili všetko, čo im prišlo pod ruky!

Na zastávke a cintoríne ostala po vandaloch poriadna spúšť. Podľa polície ju majú na svedomí dvaja mladíci (16,17), ktorí ničili okolo seba všetko, čo im prišlo pod ruky. Obaja počas vyvádzania skončili v rukách policajtov.

Ilustračný obrázok k článku Mladíci (16,17) sa v noci poriadne vybúrili: Ničili všetko, čo im prišlo pod ruky!
Zdroj: TASR

V stredu krátko po polnoci bola policajná hliadka z Jasova vyslaná preveriť oznámenie, že na námestí v Jasove (okr. Košice okolie) neznáme osoby niečo rozbíjajú. „Policajti na mieste zistili, že pri autobusovej zastávke sú zábrany a informačné dopravné značky nahádzané do výkopov na kanalizáciu,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

„Na parkovisku našli porozhadzované plastové kanalizačné rúry. Potom sa policajná hliadka presunula k bráne na miestny cintorín, kde boli dva kontajnery vyvrátené. Skontrolovali objekt cintorína, kde našli poškodené kvetinové výzdoby na hroboch,“ povedala.

„V tom pri bráne začuli rinčanie skla, kde policajti zahliadli dve osoby, ktoré sa pokúšali poškodiť lavičku. Pri pokuse o útek ich za použitia donucovacích prostriedkov policajná hliadka zadržala. Následne policajti opäť prekontrolovali cintorín, pričom zistili poškodenie troch náhrobných pomníkov pri kostole a rozbitú sklenenú výplň na informačnej tabuli pri vstupnej bráne,“ dodala.

Ako ďalej uviedla, na mieste zistili, že ide o dvoch miestnych mladíkov vo veku 16 a 17 rokov a ako dôvodne podozrivých z protiprávneho konania ich eskortovali na policajné oddelenie. Jasovskí policajti udalosť podľa hovorkyne dokumentujú zatiaľ ako prečin hanobenia miesta posledného odpočinku, z ktorého oboch tínedžerov po vykonaní potrebných procesných úkonov pravdepodobne obvinia.

„Nie je vylúčené, že vyšetrovaním sa trestné konanie rozšíri o ďalšie skutky. Keďže sa obaja mladiství v minulosti dopustili protiprávnej činnosti, polícia bude skúmať prípadnú trestnoprávnu zodpovednosť ich zákonných zástupcov, rodičov pre podozrenie z trestného činu ohrozovania mravnej výchovy mládeže,“ dodala Mésarová na záver.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM