Aktualizované Veronika Hunyadiová Krimi

Mladík nahlásil bombu v ubytovni. Evakuovali z nej desiatky ľudí

Košická polícia rieši šírenie poplašnej správy. Mladíka, ktorý ohlásil bombu vypátrali.

Ilustračný obrázok k článku Mladík nahlásil bombu v ubytovni. Evakuovali z nej desiatky ľudí
Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Košický kraj

Všetky záchranné zložky v pondelok (31. 1.) popoludní zasahovali na ubytovni v košickej mestskej časti Barca. Hľadali v nej výbušninu, ktorú na tiesňovú linku nalásil anonym. O zásahu informuje košická krajská polícia na sociálnej sieti.

Evakuovali 30 ľudí

„Chcem nahlásiť bombu na Ukrajinskej ubytovni v Barci, Ukrajinská ubytovňa, vybuchne tam bomba, robte čo máte robiť,“ zaznelo podľa polície v telefonickom hovore, prijatom na tiesňovej linke 158 operačného strediska KR PZ v Košiciach.

Na miesto ihneď smerovali všetky záchranné zložky, ktoré z priestorov objektu evakuovali takmer 30 osôb. Policajti miesto zabezpečili a privolaný bol aj psovod so služobným psom, špeciálne vycvičeným na vyhľadávanie výbušnín. Služobný pes však počas pyrotechnickej prehliadky prítomnosť výbušnín nepotvrdil.

Chytili ho

Polícii sa oznamovateľa podarilo rýchlo nájsť. Išlo o 23-ročného Košičana. „Policajti muža, ktorý svojim telefonátom oznámil poplašnú správu, hoci vedel, že je nepravdivá, a ktorá vyvolala opatrenia vedúce k nebezpečenstvu znepokojenia časti obyvateľstva, našli na jednej z neďalekých čerpacích staníc a na mieste ho obmedzili na osobnej slobode,“ uviedla pre TASR košická policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície mladého muža obvinil zo zločinu šírenia poplašnej správy a zároveň spracoval podnet na vzatie obvineného do vyšetrovacej väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí jeden až päť rokov za mrežami.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM