Lenka Fedorová Šport

MMM s novinkami: Súťaž pre páry, fotografov a príde aj česká oštepárka!

Už len niekoľko dní zostáva do najväčšej športovej udalosti v metropole východu. Organizátori prezradilo novinky i zaujímavosti súťaže. Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku MMM s novinkami: Súťaž pre páry, fotografov a príde aj česká oštepárka!
Zdroj: TASR

Veľkolepý Medzinárodný maratón mieru sa blíži a organizátori prezrádzajú ďalšie novinky a zaujímavosti, ktorí s ním súvisia. Nebude chýbať množstvo sprievodných podujatí. Špeciálnym hosťom bude úspešná česká oštepárka.

Po Tóthovi aj Špotáková

Po zlatom olympionikovi Matejovi Tóthovi zavíta do Košíc aj česká oštepárka a olympijská víťazka z Pekingu i Londýna Barbora Špotáková. Práve z Košíc pochádzal otec známej oštepárky. „Bývala tu moja babička a ja som v Košiciach trávila mnohé prázdniny. Teším sa, že zažijem atmosféru košického maratónu. Prajem bežcom optimálne bežecké podmienky a už teraz sa na maratón veľmi teším,“ uviedla Špotáková.

Čítajte tiež: To sme tu ešte nemali: Košický maratón mieru už teraz láme rekordy!

Jednou z atraktívnych disciplín podujatia je štafeta s názvom Magna Getrag Maratón 4 × 1/4. Pobeži sa vna úsekoch 12, 9, 12 a 9 km. Počet štartujúcich štafiet už prekročil hranicu 200. „Naši zamestnanci sa opäť zúčastnia na MMM. Ich počet bude najvyšší v doterajšej histórii a celkovo plánujeme zdolať 2600 km,“ uviedol Peter Štefanko zo spoločnosti Magna getrag.

MMM prinesie viacero noviniek

Ako informovali organizátori, medzi disciplíny sa vráti aj beh párov. Tie zabehnú polmaratón a spoločne tak zdolajú celú trať. Najrýchlejší pár si ako výhru odnesie welness pobyt vo Vrátnej doline.

Ďalej nebude chýbať disciplína „Z gauča na maratón“ či fotografická súťaž „Cvakni si maratón.“ Novinkou bude tiež hlasovanie verejnosti prostredníctvom internetu, autori najzaujímavejších fotografií sa tak môžu tešiť na atraktívne ceny.

Čítajte tiež: Kňaz si to namieril z Košíc do Ríma: Čo je dôvodom jeho cesty?

„Zdá sa nám, že MMM je každým rokom komplikovanejší a väčší. Súvisí to s tým, že nám pribúda počet projektov a sprievodných programov. Organizačné práce prebiehajú ako majú, ale úloh je viac a preto je väčší aj náš tím. Netajíme sa tým, že ľudí láka na košický maratón pestrosť tohto podujatia. Je to výzva nielen pre mňa, ale pre celý organizačný tím. Práve pestrosť je to, čím sa odlišujeme od iných podujatí a ľudia sa vracajú do Košíc preto, aby mohli znovu zažiť atmosféru i aktuálne novinky,“ skonštatoval na záver riaditeľ pretekov Branislav Koniar.

Foto: Ilustračné

Zdroj: emskosice.sk/tasr

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM