Eva Mikulová Správy

Most na sídlisku KVP zrekonštruovali a je opäť celý prejazdný

Mesto v tomto roku má v pláne poltucet súvislých opráv ciest, rekonštrukciu 60 chodníkov a investície do viacerých mostov.

Ilustračný obrázok k článku Most na sídlisku KVP zrekonštruovali a je opäť celý prejazdný
4
Galéria
Zdroj: Eva Mikulová

Most na Moskovskej triede na sídlisku KVP, v štvrtok 11. júna po rozsiahlej rekonštrukcii otvorili.

Stavebné práce na moste trvali spolu 13 mesiacov a realizovala ich spoločnosť Stavby mostov Slovakia (SMS) ako víťaz verejného obstarávania za 1,4 milióna eur.

Most nebol úplne uzavretý

Most sa opravoval po častiach, doprava bola zúžená do dvoch zo štyroch jazdných pruhov.

Okrem rekonštrukcie mostného objektu a jeho súčastí vrátane spevnenia kužeľov sa realizovalo aj jeho odvodnenie, nové dopravné značenie a terénne úpravy.

Nový šat dostalo aj trolejové vedenie, verejné osvetlenie a vysušili aj podmáčanú mostnú konštrukciu a preložili optické káble.

Preseknutý optický kábel spôsobil nielen výpadok internetu, ale aj sklz pri rekonštrukčných prácach

Práve preseknutie jedného nezakresleného optického kábla v auguste minulého roka spôsobilo nielen výpadok internetu, ale aj takmer dvojmesačný posun pri realizácii rekonštrukčných prác.

Mesto Košice dnes prevzalo aj zrekonštruovanú Myslavskú cestu. Tú v celkovej dĺžke 1271 metrov vynovila spoločnosť Strabag za 1,1 milióna eur. Práce boli rozdelené do štyroch etáp po oboch stranách tejto cesty medzi Myslavou a hranicou obce Nižný Klátov.

Mesto v tomto roku má v pláne poltucet súvislých opráv ciest, rekonštrukciu 60 chodníkov a investície do viacerých mostov. V súčasnosti prebieha aj rekonštrukcia mosta ponad Čermeľský potok od Baránka v smere na Bankov za 238 943 eur.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM