Eva Mikulová Správy

Motívom nového muralistického diela v Košiciach sú dažďové záhrady, FOTO

Na budove telocvične Strednej odbornej školy technickej v Košiciach pribudlo veľkoplošné muralistické dielo, ktoré zobrazuje kolobeh vody v prírode.

Ilustračný obrázok k článku Motívom nového muralistického diela v Košiciach sú dažďové záhrady, FOTO
3
Galéria
Zdroj: KSK

Košický samosprávny kraj (KSK) sa snaží spopularizovať vodozádržné opatrenia a zvyšovať informovanosť verejnosti aj prostredníctvom street artu.

Muralistické dielo s názvom Je vymaľované pribudlo na stene telocvične Strednej odbornej školy technickej, Kukučínova 23 v Košiciach.

Autorom muralistického diela je košický výtvarník Martin Pavlov, ktorý sa street artu venuje viac ako desať rokov. „Cieľom náučnej maľby je spestriť školu, motivovať verejnosť a originálnym spôsobom prispieť k informovanosti ľudí o potrebe zadržať vodu v krajine. Maľba poukazuje aj na prínos dažďových záhrad, ktoré Košický samosprávny kraj vybudoval minulý rok v areáloch vybraných stredných škôl,“ zdôraznil.

Muralistické dielo pribudlo na fasáde telocvične strednej odbornej školy a je viditeľné pre každého okoloidúceho.

Okrem maľby bola pri dažďovej záhrade osadená aj náučné tabuľa, vďaka ktorej majú študenti stále k dispozícií aj informácie o tomto vodozádržnom opatrení.

KSK v minulom roku vybudoval päť dažďových záhrad, okrem Strednej odbornej školy technickej v Košiciach pribudli aj na Obchodnej akadémii na Watsonovej ulici, na Strednej odbornej škole veterinárnej v Barci, na Strednej odbornej škole technickej v Michalovciach a na Technickej akadémii v Spišskej Novej Vsi.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM