Jakub Forgács Správy

Na Daňovom úrade v Košiciach zasahovali policajti: Zadržali dvoch zamestnancov!

Polícia v utorok na Daňovom úrade Košice zadržala a predviedla na výsluch dvoch zamestnancov úradu. Zastúpená na akcii bola aj sekcia inšpekcie a vnútornej kontroly Finančnej správy.

Ilustračný obrázok k článku Na Daňovom úrade v Košiciach zasahovali policajti: Zadržali dvoch zamestnancov!
Zdroj: Webnoviny.sk

„Finančná správa prijala protikorupčné opatrenia, ktoré majú očistiť inštitúciu od zamestnancov, ktorí nekonajú v súlade so zákonom,“ uviedla dnes hovorkyňa Finančnej správy Patrícia Macíková.

Polícia informovala, že v súčinnosti s inšpekciou finančnej správy na úrade vykonávala vyšetrovacie úkony v súvislosti s dokumentovaním trestnej činnosti skrátenia dane a poistného, a pre podozrenie z obzvlášť závažného zločinu zneužitia právomoci verejného činiteľa. „V danej veci už vyšetrovateľ Policajného zboru obvinil zo zločinu skrátenia dane a poistného jednu osobu. Nie je vylúčené, že v súvislosti so včerajšími vyšetrovacími úkonmi vznesie obvinenie aj voči ďalším osobám,“ konštatovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Vzhľadom na to, že v súčasnosti prebiehajú procesné úkony, nateraz podľa nej nie je možné poskytnúť bližšie informácie.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM