Správy

Na Zelenom dvore chodci prechádzajú cez štvorprúdovku. Problém idú riešiť diaľničiari

Chodci prechádzajú cez cestu na Zelenom dvore už dlhé roky. Začiatkom tohto roka tam chodec zahynul pod kolesami kamiónov.

Ilustračný obrázok k článku Na Zelenom dvore chodci prechádzajú cez štvorprúdovku. Problém idú riešiť diaľničiari
Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Košický kraj

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) chce riešiť problémovú cestu v lokalite Zelený dvor v Košiciach. Na štvorpruhovú komunikáciu, ktorá slúži ako diaľničný privádzač, mnohokrát vstupujú chodci, a to aj napriek osadenému oploteniu, čo má tragické následky.

Tragické následky

Upozornil na to generálny riaditeľ NDS Vladimír Jacko s tým, že pravidelne dochádza tiež k poškodzovaniu oplotenia vandalmi. „Začiatkom tohto roku sme zaznamenali na tejto ceste už prvý smrteľný úraz a o týždeň na to sa stala ďalšia kolízia, našťastie nie s tragickými následkami. Nastal čas, aby sme sa v tejto oblasti, kde roky dochádza k nepríjemným úrazom a nehodám, začali problémom vážne zaoberať. Bezpečnosť je pre nás na prvom mieste a preto spoločne s ostatnými subjektmi začíname tento problém aktívne riešiť,“ zdôraznil Jacko.

Nedávno sa v tejto súvislosti konalo aj stretnutie NDS so všetkými zainteresovanými stranami, najmä zástupcami dotknutých samospráv a polície. NDS bude podľa riaditeľa v tomto smere potrebovať aj pomoc Úradu splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity. „Verím, že aj vďaka nemu sa podarí túto tému ťahať správnym smerom. Utvoríme aj pracovnú skupinu, v rámci ktorej budeme taktiež aktívne hľadať riešenia,“ doplnil Jacko. Cieľom je zamedziť ďalším kolíziám a tragickým nehodám na tejto frekventovanej ces­te.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM