Jakub Forgács Krimi

NAKA je v akcii pre podozrenie z TERORIZMU: Hrozí na zhromaždeniach BOMBOVÝ útok?

Policajtom Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) sa podarilo podozrivú osobu stotožniť a vypátrať.

Ilustračný obrázok k článku NAKA je v akcii pre podozrenie z TERORIZMU: Hrozí na zhromaždeniach BOMBOVÝ útok?
Zdroj: Dnes24.sk , TASR/Martin Baumann

Národná kriminálna agentúra aktuálne zasahuje v prípade podozrenia z terorizmu. Polícia Slovenskej republiky o tom informovala na sociálnej sieti vo štvrtok krátko pred 14.30 hod. so slovami, že akcia súvisí s hrozbou uskutočnenia bombových útokov počas verejných zhromaždení v Bratislave, Banskej Bystrici a Košiciach.

Vyhrážky bombou

„Pred pár dňami (22. 1. 2024) bol na Úrad vlády Slovenskej republiky doručený list. V ňom sa pisateľ vyhrážal predsedovi vlády, že na zhromaždeniach budú umiestnené bomby,“ uviedli muži zákona, podľa ktorých, ako ani v iných prípadoch, ani v tomto polícia vec nebrala na ľahkú váhu a ihneď začala konať.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry už vedie vyšetrovanie vo veci trestného činu teroristického útoku. „Policajtom Národnej kriminálnej agentúry sa podarilo podozrivú osobu stotožniť a vypátrať. Pred malou chvíľou sme podozrivého zadržali a aktuálne s ním vykonávame procesné úkony,“ spomenuli policajti.

Hrozba doživotia

„V prípade, že bude osoba obvinená a bude jej dokázaná vina, hrozí trest odňatia slobody na dvadsať až dvadsaťpäť rokov alebo doživotie,“ dodali muži zákona so slovami, že prijali opatrenia, aby boli verejné zhromaždenia bezpečné a zabezpečíme, aby neboli ničím rušené.

ilustračné foto

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM